Negresa cu sos caramel

Negresa cu sos caramel este un desert exceptional cu o combinatie unica de arome, pe care trebuie sa-l incercati.
Gustul intens de ciocolata combinat cu aroma profunda de caramel, alcatuiesc o prajitura deosebit de savuroasa.

Negresa cu sos caramel

Ingrediente Negresa cu sos caramel:

Negresa:

  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata neagra
  • 120 g zahar pudra brun
  • 4 oua
  • 100 g faina
  • 50 g cacao

Sos caramel:

  • 250 g zahar
  • 75 g unt cu minim 80% grasime
  • 250 ml smantana pentru frisca

Preparare Negresa cu sos caramel:

Sos caramel:

  • Intr-o craticioara antiaderenta se caramelizeaza zaharul la foc mic-mediu pana cand capata o culoare rosiatica (atentie sa nu se arda !).
  • Se adauga untul taiat in bucatele si se incorporeaza cu ajutorul unui tel, apoi se adauga smantana pentru frisca.
  • Compozitia obtinuta se lasa sa fiarba la foc mic cca. 5-7 minute, in functie de consistenta dorita (pentru a-l folosi la negresa sosul trebuie sa fie mai fluid).
  • Sosul de caramel obtinut se lasa sa se raceasca complet inainte de a-l folosi la prajitura.

Negresa:

  • Ciocolata rupta in bucatele se topeste impreuna cu untul pe bain-marie.
  • Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca complet, apoi se adauga in aceasta jumatate din cantitatea de caramel obtinuta, ouale si zaharul pudra brun.
  • Se mixeaza pana la omogenizare, apoi se adauga faina cernuta amestecata cu cacaua.
  • Mixati pana la omogenizare, apoi turnati jumatate din compozitia de negresa obtinuta intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Peste aceasta turnati uniform sosul caramel ramas (opriti 2-3 linguri pentru decor).
  • Deasupra turnati compozitia de negresa ramasa in mod uniform.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30 minute.
  • Dupa ce se raceste complet, Negresa cu sos caramel se taie in bucati si se decoreaza cu sosul caramel oprit.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.