Prajitura cu cacao cocos si mango

Prajitura cu cacao cocos si mango este un desert delicios, umed, usor de preparat. Folositi fructe de mango moi si un vin dulceag, pentru a obtine o prajitura excelenta.

Prajitura cu cacao cocos si mango

Ingrediente Prajitura cu cacao cocos si mango:

Blat:

  • 4 oua mari
  • 3 linguri apa calduta
  • 125 g zahar
  • 80 g faina
  • 35 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Crema cu mango:

  • 2 mango coapte
  • 50 ml vin alb demi-dulce/dulce
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 12-15 g gelatina
  • 75 ml apa
  • 250 ml smantana pentru frisca

Decor:

  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 50 g chipsuri de cocos

Preparare Prajitura cu cacao cocos si mango:

Blat:

  • Bateti albsurile intr-un castron cu jumatate din cantitatea de zahar, adaugat in 2-3 reprize, pana cand obtineti o bezea tare.
  • Intr-un alt castron se mixeaza galbenusurile cu restul de zahar si cu apa calduta, pana cand zaharul se topeste si obtineti o compozitie omogena (7-8 minute).
  • Adaugati bezeaua peste compozitia cu galbenusuri, amestecati usor cu o spatula.
  • In final se adauga ingredientele uscate, amestecate in prealabil: faina, cacaua, praful de copt.
  • Se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Se scoate tava din cuptor se lasa sa se raceasca complet blatul copt.

Crema cu mango:

  • Curatati fructele mango de coaja, taiati-le apoi in bucatele.
  • Galbenusurile se pun impreuna cu zaharul si vinul alb demisec intr-o cratita antiaderenta la foc mic sau pe bain-marie.
  • Amestecati ingredientele continuu pana cand crema se ingroasa, cca. 10-15 minute (nu trebuie sa fiarba), apoi se ia cratita de pe foc sau de pe bain-marie.
  • Gelatina se pune la inmuiat intr-o cana cu in 75 ml apa rece cca. 5 minute.
  • Dupa ce se umfla se adauga in crema obtinuta (fierbinte).
  • Se amesteca bine pana la omogenizare.
  • In crema racita se adauga bucatelele de mango (se opresc 2-3 linguri pentru decor).
  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza pana cand obtineti o frisca consistenta.
  • Aceasta se adauga peste crema de galbenusuri si mango obtinuta, dupa ce aceasta s-a racit complet.
  • Se lasa la frigider cca. 30 minute pana cand gelatina incepe sa inchege crema.

Asamblare Prajitura cu cacao cocos si mango:

  • Blatul de cacao complet racit se taie pe jumatate, obtinandu-se doua blaturi.
  • Intre cele doua blaturi se intinde crema de mango, dupa ce a stat la frigider.
  • Prajitura cu cacao cocos si mango se lasa la frigider cca. 2 ore apoi se decoreaza: se mixeaza frisca pentru decor cu zaharul pudra pana cand se obtine o frisca consistenta.
  • Aceasta se intinde peste top-ul prajiturii, iar deasupra ei se presara chipsurile de cocos si se asaza bucatelele de mango oprite anterior (2-3 linguri).
  • Prajitura cu cacao cocos si mango se lasa din nou la frigide minim 6 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.