Prajitura cu cacao cocos si mango
Prajitura cu cacao cocos si mango este un desert delicios, umed, usor de preparat. Folositi fructe de mango moi si un vin dulceag, pentru a obtine o prajitura excelenta.
Ingrediente Prajitura cu cacao cocos si mango:
Blat:
- 4 oua mari
- 3 linguri apa calduta
- 125 g zahar
- 80 g faina
- 35 g cacao
- 1 lingurita praf de copt
Crema cu mango:
- 2 mango coapte
- 50 ml vin alb demi-dulce/dulce
- 2 galbenusuri
- 100 g zahar
- 12-15 g gelatina
- 75 ml apa
- 250 ml smantana pentru frisca
Decor:
- 150 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura zahar pudra
- 50 g chipsuri de cocos
Preparare Prajitura cu cacao cocos si mango:
Blat:
- Bateti albsurile intr-un castron cu jumatate din cantitatea de zahar, adaugat in 2-3 reprize, pana cand obtineti o bezea tare.
- Intr-un alt castron se mixeaza galbenusurile cu restul de zahar si cu apa calduta, pana cand zaharul se topeste si obtineti o compozitie omogena (7-8 minute).
- Adaugati bezeaua peste compozitia cu galbenusuri, amestecati usor cu o spatula.
- In final se adauga ingredientele uscate, amestecate in prealabil: faina, cacaua, praful de copt.
- Se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
- Se scoate tava din cuptor se lasa sa se raceasca complet blatul copt.
Crema cu mango:
- Curatati fructele mango de coaja, taiati-le apoi in bucatele.
- Galbenusurile se pun impreuna cu zaharul si vinul alb demisec intr-o cratita antiaderenta la foc mic sau pe bain-marie.
- Amestecati ingredientele continuu pana cand crema se ingroasa, cca. 10-15 minute (nu trebuie sa fiarba), apoi se ia cratita de pe foc sau de pe bain-marie.
- Gelatina se pune la inmuiat intr-o cana cu in 75 ml apa rece cca. 5 minute.
- Dupa ce se umfla se adauga in crema obtinuta (fierbinte).
- Se amesteca bine pana la omogenizare.
- In crema racita se adauga bucatelele de mango (se opresc 2-3 linguri pentru decor).
- Smantana pentru frisca rece se mixeaza pana cand obtineti o frisca consistenta.
- Aceasta se adauga peste crema de galbenusuri si mango obtinuta, dupa ce aceasta s-a racit complet.
- Se lasa la frigider cca. 30 minute pana cand gelatina incepe sa inchege crema.
Asamblare Prajitura cu cacao cocos si mango:
- Blatul de cacao complet racit se taie pe jumatate, obtinandu-se doua blaturi.
- Intre cele doua blaturi se intinde crema de mango, dupa ce a stat la frigider.
- Prajitura cu cacao cocos si mango se lasa la frigider cca. 2 ore apoi se decoreaza: se mixeaza frisca pentru decor cu zaharul pudra pana cand se obtine o frisca consistenta.
- Aceasta se intinde peste top-ul prajiturii, iar deasupra ei se presara chipsurile de cocos si se asaza bucatelele de mango oprite anterior (2-3 linguri).
- Prajitura cu cacao cocos si mango se lasa din nou la frigide minim 6 ore inainte de a o taia si servi.