Prajitura cu cacao cocos si mango

63 Shares

Prajitura cu cacao cocos si mango este un desert delicios, umed, usor de preparat. Folositi fructe de mango moi si un vin dulceag, pentru a obtine o prajitura excelenta.

Prajitura cu cacao cocos si mango

Ingrediente Prajitura cu cacao cocos si mango:

Blat:

  • 4 oua mari
  • 3 linguri apa calduta
  • 125 g zahar
  • 80 g faina
  • 35 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Crema cu mango:

  • 2 mango coapte
  • 50 ml vin alb demi-dulce/dulce
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 12-15 g gelatina
  • 75 ml apa
  • 250 ml smantana pentru frisca

Decor:

  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 50 g chipsuri de cocos

Preparare Prajitura cu cacao cocos si mango:

Blat:

  • Bateti albsurile intr-un castron cu jumatate din cantitatea de zahar, adaugat in 2-3 reprize, pana cand obtineti o bezea tare.
  • Intr-un alt castron se mixeaza galbenusurile cu restul de zahar si cu apa calduta, pana cand zaharul se topeste si obtineti o compozitie omogena (7-8 minute).
  • Adaugati bezeaua peste compozitia cu galbenusuri, amestecati usor cu o spatula.
  • In final se adauga ingredientele uscate, amestecate in prealabil: faina, cacaua, praful de copt.
  • Se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Se scoate tava din cuptor se lasa sa se raceasca complet blatul copt.

Crema cu mango:

  • Curatati fructele mango de coaja, taiati-le apoi in bucatele.
  • Galbenusurile se pun impreuna cu zaharul si vinul alb demisec intr-o cratita antiaderenta la foc mic sau pe bain-marie.
  • Amestecati ingredientele continuu pana cand crema se ingroasa, cca. 10-15 minute (nu trebuie sa fiarba), apoi se ia cratita de pe foc sau de pe bain-marie.
  • Gelatina se pune la inmuiat intr-o cana cu in 75 ml apa rece cca. 5 minute.
  • Dupa ce se umfla se adauga in crema obtinuta (fierbinte).
  • Se amesteca bine pana la omogenizare.
  • In crema racita se adauga bucatelele de mango (se opresc 2-3 linguri pentru decor).
  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza pana cand obtineti o frisca consistenta.
  • Aceasta se adauga peste crema de galbenusuri si mango obtinuta, dupa ce aceasta s-a racit complet.
  • Se lasa la frigider cca. 30 minute pana cand gelatina incepe sa inchege crema.

Asamblare Prajitura cu cacao cocos si mango:

  • Blatul de cacao complet racit se taie pe jumatate, obtinandu-se doua blaturi.
  • Intre cele doua blaturi se intinde crema de mango, dupa ce a stat la frigider.
  • Prajitura cu cacao cocos si mango se lasa la frigider cca. 2 ore apoi se decoreaza: se mixeaza frisca pentru decor cu zaharul pudra pana cand se obtine o frisca consistenta.
  • Aceasta se intinde peste top-ul prajiturii, iar deasupra ei se presara chipsurile de cocos si se asaza bucatelele de mango oprite anterior (2-3 linguri).
  • Prajitura cu cacao cocos si mango se lasa din nou la frigide minim 6 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.