Prajitura cu banane si crema de iaurt

Prajitura cu banane si crema de iaurt este un adevarat rasfat culinar. Blaturile de cacao se combina perfect cu iaurtul si bananele, alcatuind un desert delicios.

Prajitura cu banane si crema de iaurt

Ingrediente Prajitura cu banane si crema de iaurt:

Blat de cacao:

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de iaurt si frisca:

  • 800 g iaurt natural
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 20 g gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca rece
  • 6 banane
  • 1 lingura suc de lamaie

Decor:

  • Ciocolata rasa

Preparare Prajitura cu banane si crema de iaurt:

Blat de cacao:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare.
  • Adaugati jumatate din cantitatea de zahar, mixati pana cand obtineti o bezea ferma.
  • Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar si zaharul vanilat pana se obtine o crema omogena, apoi se incorporeaza usor in bezea.
  • Faina cernuta amestecata cu cacaua si praful de copt, se adauga in compozitie in 3 reprize, amestecand usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 25×25 cm in care ati pus in prealabil hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua, obtinandu-se astfel doua blaturi.

Crema de iaurt si frisca:

  • Smanatana pentru frisca rece se bate pana devine o frisca consistenta.
  • Trei dintre banane se decojesc si se taie pe jumatate in lungime, apoi se stropesc cu sucul de lamaie.
  • Gelatina se pune la inmuiat in 1/2 cana apa timp de 5 minute, apoi se dizolva pe bain-marie.
  • O lasam apoi sa se raceasca cca. 5-7 minute.
  • Iaurtul se mixeaza cu zaharul pudra si esenta de vanilie, apoi se adauga in acesta gelatina dizolvata, dupa ce s-a racit 5-7 minute.
  • Mixati bine pana la omogenizare.
  • In final se adauga frisca batuta, amestecand usor cu o spatula.
  • Crema obtinuta o lasati la frigider cca. 20 minute sau pana cand gelatina incepe sa se inchege usor.

Asamblare Prajitura cu banane si crema de iaurt:

  • Asezati unul din blaturile obtinute pe un platou de prajituri.
  • Intindeti 1/3 din crema de iaurt si frisca peste acesta.
  • Jumatatile de banana stropite cu suc de lamaie se taie in felii egale si se asaza uniform peste crema.
  • Intindeti 1/2 din crema de iaurt si frisca ramasa peste feliile de banane.
  • Asezati cel de-al doilea blat.
  • Cele 3 banane ramase se decojesc, se taie in bucatele si se amesteca cu restul de crema de iaurt si frisca.
  • Intindeti uniform crema peste cel de-al doilea blat.
  • Deasupra garnisiti cu ciocolata rasa.
  • Dati prajitura la frigider minim 6 ore inainte de a taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.