Prajitura cu blat de nuci si crema de cacao

Prajitura cu blat de nuci si crema de cacao este desertul potrivit pentru orice aniversare, sarbatoare sau ocazie din familie. Blaturile pufoase cu nuci impreuna cu crema perfecta de cacao, alcatuiesc o prajitura unica, deosebita.

Prajitura cu blat de nuci si crema de cacao
Ingrediente Prajitura cu blat de nuci si crema de cacao:

Blat de nuci:

  • 8 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri pesmet
  • 250 g nuci macinate
  • 1 1/2 lingurita praf de copt

Crema de cacao:

  • 500 g branza mascarpone rece
  • 4 linguri rase pudra de cacao
  • 800 ml smantana pentru frisca rece
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 4 lingurite gelatina
  • 125 ml apa rece

Decor:

  • 2 linguri cafea instant
  • Jumatati de nuci

Preparare Prajitura cu blat de nuci si crema de cacao:

Blat de cacao:

  • Ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema pufoasa, omogena.
  • Se adauga nucile macinate amestecate cu pesmetul si praful de copt.
  • Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de 25×25 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30 minute (verificati cu scobitoarea).
  • Dupa ce se raceste complet, blatul obtinut se taie in 3 pe orizontala, obtinandu-se trei foi de blaturi egale.

Crema de cacao:

  • Gelatina se inmoaie in apa rece cca. 7 minute.
  • Intre timp, mixam smantana pentru frisca rece cu zaharul pudra si pudra de cacao cernuta, pana cand obtinem o crema omogena.
  • Adaugati branza mascarpone, mixati pana la omogenizare.
  • Gelatina inmuiata se dizolva pe bain-marie, se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se toarna in fir subtire in crema obtinuta anterior.
  • Mixati pana la omogenizare, dati crema la frigider cca. 15-20 minute sau pana cand gelatina incepe sa se inchege usor.

Asamblare Prajitura cu blat de nuci si crema de cacao:

  • Asezati una din foile de blat pe un platou de prajituri.
  • Intindeti 1/3 din crema peste acesta.
  • Repetati procedeul inca de doua ori, cu restul de foi de blat si cu restul de crema.
  • Deasupra decorati cu praful de la cafeaua instant si cu jumatatile de nuci.
  • Lasati Prajitura cu blat de nuci si crema de cacao la frigider minim 6 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.