Prajitura cremoasa cu cocos si ciocolata alba

7 Shares

Prajitura cremoasa cu cocos si ciocolata alba este un adevarat deliciu ! Crema delicata cu gust de cocos se combina perfect cu blaturile fragede si cu decorul de migdale prajite si ciocolata alba.

Prajitura cremoasa cu cocos si ciocolata alba

Ingrediente Prajitura cremoasa cu cocos si ciocolata alba:

Blat:

  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 60 g fulgi de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri ulei

Crema de ciocolata alba:

  • 400 ml lapte de cocos
  • 15 g gelatina
  • 75 ml apa rece
  • 200 g ciocolata alba
  • 800 ml smantana pentru frisca rece

Decor:

  • 80 g fulgi de cocos
  • 80 g migdale intregi
  • Ciocolata alba rasa

Preparare Prajitura cremoasa cu cocos si ciocolata alba:

Blat:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana cand acestea devin spumoase.
  • Adaugati zaharul treptat, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Incorporati galbenusurile pe rand, amestecand dupa fiecare la viteza mica a mixerului.
  • Adaugati faina cernuta amestecata cu praful de copt si cu praful de la budinca de vanilie.
  • Amestecati usor ingredientele cu ajutorul unei spatule.
  • In final incorporati uleiul si fulgii de cocos, amestecand in continuare cu spatula.
  • Compozitia omogena obtinuta se toarna intr-o tava de 23×32 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul obtinut sa se raceasca complet inainte de a-l taia in doua, obtinand astfel doua foi de blat.

Crema de  ciocolata alba:

  • Gelatina se pune la inmuiat in apa rece cca. 7 minute.
  • Laptele de cocos se pune intr-o craticioara la foc mic, iar cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga gelatina inmuiata.
  • Se mixeaza bine pana cand gelatina se dizolva in laptele fierbinte.
  • Adaugati in laptele fierbinte + gelatina, ciocolata alba rupta in bucatele, mixati pana cand aceasta s-a topit complet.
  • Lasati compozitia obtinuta sa se raceasca.
  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza pana cand se obtine o frisca consistenta.
  • Luam din aceasta 3 linguri si le incorporam in compozitia de ciocolata alba + lapte de cocos + gelatina racita, obtinuta anterior.
  • Crema obtinuta se toarna peste frisca ramasa, se mixeaza pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cremoasa cu cocos si ciocolata alba:

  • Pe una din foile de blat se intinde uniform jumatate din crema de cocos si ciocolata alba obtinuta.
  • Se asaza cea de-a doua foaie de blat, se intinde peste aceasta restul de crema de cocos si ciocolata alba.
  • Deasupra se decoreaza cu fulgii de cocos si ciocolata alba rasa, apoi se lasa la frigider minim 2 ore.
  • Migdalele le puneti cca. 10 minute in apa fierbinte, apoi le scurgeti de apa, le scoateti coaja si le taiati in bucati.
  • Bucatile obtinute se pun intr-o tava de cuptor in care ati pus hartie de copt si se la dau cca. 5-7 minute in cuptorul incins la 180 grade celsius pentru a se rumeni usor.
  • Se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza si cu acestea Prajitura cremoasa cu cocos si ciocolata alba.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.