Prajitura bicolora cu umplutura de cocos

Prajitura bicolora cu umplutura de cocos se prepara foarte usor si este extraordinar de savuroasa.

Prajitura bicolora cu umplutura de cocos

Ingrediente Prajitura bicolora cu umplutura de cocos:

Blat:

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 300 g faina
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri lapte

Umplutura cu cocos:

  • 500 ml lapte
  • 1 cana zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri gris
  • 100 g fulgi de cocos

Decor:

  • Sos de ciocolata
  • Fulgi cocos/migdale

Preparare Prajitura bicolora cu umplutura de cocos:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand obtineti o compozitie omogena, pufoasa.
  • Adaugati uleiul si laptele, mixati pana la omogenizare.
  • Incorporati faina cernuta, amestecata cu praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se imparte in doua.
  • Intr-una adaugati cacaua si cele 2 linguri de lapte, mixati pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia cu cacao intr-o tava de 23×32 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius, cca. 10 minute.
  • Intre timp, pregati umplutura de cocos:
  • Puneti laptele intr-o craticioara antiaderenta la fiert.
  • Zaharul se amesteca cu zaharul vanilat si grisul, iar cand laptele incepe sa clocoteasca se toarna compozitia rezultata (zahar+gris) in acesta.
  • Se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa (2-3 minute).
  • Se adauga fulgii de cocos, se amesteca in continuare pe foc cca. inca un minut.
  • Turnati crema obtinuta peste blatul de cacao partial copt, in mod uniform.
  • Deasupra se pune compozitia de blat ramasa (cea fara cacao).
  • Dati tava din nou la cuptor pentru inca 20-25 minute (verificati cu scobitoarea).
  • Lasati Prajitura bicolora cu umplutura de cocos sa se raceasca, apoi decorati-o cu sos de ciocolata si fulgi de cocos sau de migdale.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.