Tarta cu bacon si praz

Tarta cu bacon si praz este ideala la micul dejun, ca si aperitiv la o masa festiva, dar o puteti prepara si pentru o cina copioasa, foarte savuroasa.

Tarta cu bacon si praz

Ingrediente Tarta cu bacon si praz:

Aluat:

  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 100 g bacon afumat
  • 2 fire praz
  • 100 g branza tare
  • 200 g smantana grasa
  • 4 oua
  • 1/2 cana lapte
  • Sare
  • Piper
  • Nucsoara

Preparare Tarta cu bacon si praz:

Aluat:

  • Framantati ingredientele de aluat pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Aluatul se intinde apoi intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm, atat pe fundul cat si pe peretii acesteia, pe care ati uns-o in prealabil cu unt si ati presarat putina faina.
  • Tava se lasa la frigider 30 minute, apoi se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 15 minute, sau pana cand aluatul se rumeneste usor.
  • Intre timp, pregatiti umplutura cu bacon si praz:

Umplutura:

  • Baconul se taie cubulete, apoi se caleste intr-o tigaie antiaderenta 2-3 minute, amestecand continuu.
  • Se adauga apoi prazul taiat in rondele subtiri (numai partea alba).
  • Caliti ingredientele 3-5 minute sau pana cand prazul se inmoaie, amestecand continuu.
  • Compozitia se toarna in mod uniform peste aluatul partial copt.
  • Deasupra se presara branza rasa.
  • Ouale se bat cu laptele, sarea, piperul, nucsoara, apoi se toarna peste branza rasa.
  • Se da tava din nou in cuptor pentru inca 20-25 minute sau pana cand crusta se oua este coapta.
  • Tarta cu bacon si praz se lasa sa se raceasca 30 minute, apoi se poate taia in felii.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.