Prajitura cu cocos si ciocolata

Prajitura cu cocos si ciocolata este un adevarat rasfat culinar. Crema delicata de cocos cu unt impreuna cu glazura si blatul de ciocolata alcatuiesc un desert grozav.

Prajitura cu cocos si ciocolata

Ingrediente Prajitura cu cocos si ciocolata:

Blat:

  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 250 g unt moale
  • 4 oua
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri lapte

Crema de cocos si unt:

  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 200 g fulgi de cocos
  • 200 g unt
  • 6 linguri gris

Glazura de ciocolata:

  • 200 g ciocolata
  • 150 g smantana pentru frisca

Preparare Prajitura cu cocos si ciocolata:

Blat:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pana se obtine o crema omogena.
  • Se adauga apoi ouale pe rand, laptele, iar in final se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacaua (in 2-3 reprize).
  • Se mixeaza pana cand se obtine o compozitie omogena.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×32 cm.
  • Turnati compozitia de blat in tava si dati-o in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute sau pana cand acesta este copt (verificati cu scobitoarea).
  • Lasati blatul obtinut sa se raceasca complet.

Crema de cocos:

  • Puneti 400 ml lapte cu zaharul intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
  • In laptele ramas (100 ml) se incorporeaza grisul, apoi compozitia omogena obtinuta se toarna in craticioara cu laptele de pe foc, cand acesta incepe sa fiarba.
  • Se amesteca continuu pana cand grisul este fiert si capata textura unei budinci.
  • Se ia apoi craticioara de pe foc si se adauga in compozitia obtinuta untul si fulgii de cocos.
  • Se amesteca bine pana la omogenizare.
  • Crema de cocos astfel obtinuta se intinde peste blatul racit.
  • Lasati crema sa se raceasca, apoi preparati glazura de ciocolata:
  • Smantana pentru frisca se pune intr-o craticioara la foc mic.
  • Cand incepe sa fiarba se ia imediat de pe foc si se adauga in aceasta ciocolata rupta in bucatele.
  • Se amesteca pana cand ciocolata se topeste, apoi glazura obtinuta se toarna uniform peste crema de cocos racita.
  • Prajitura cu cocos si ciocolata se lasa la frigider cateva ore (glazura nu se solidifica complet).
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.