Prajitura cu prune si ciocolata

Prajitura cu prune si ciocolata este un desert savuros de toamna. Fructele zemoase se combina perfect cu ciocolata alcatuind o prajitura delicioasa.

Prajitura cu prune si ciocolata

Ingrediente Prajitura cu prune si ciocolata:

  • 3 oua
  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri lapte
  • 20 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g prune
  • 100 g ciocolata
  • Zahar pudra

Preparare Prajitura cu prune si ciocolata:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena, spumoasa.
  • Se adauga uleiul, laptele, iar in final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, se amesteca pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, li se scot samburii, apoi fiecare jumatate obtinuta se taie in doua.
  • Asezati bucatelele de prune in aluatul din tava, cu coaja in compozitie.
  • Deasupra se rade ciocolata pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute.
  • Lasati Prajitura cu prune si ciocolata sa se raceasca complet, apoi decorati-o cu zahar pudra.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.