Prajitura frageda cu prune si smantana

Prajitura frageda cu prune si smantana este un desert de sezon usor de facut, foarte parfumat. Puteti folosi si alte fructe, rezultatul va fi la fel de pufos, delicat, aromat. Cana folosita = 250 ml.

Prajitura frageda cu prune si smantana

Ingrediente Prajitura frageda cu prune si smantana:

Blat:

  • 2 1/2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 4 oua
  • 50 g unt moale
  • 330 g smantana 18%
  • 2 lingurite praf de copt
  • 800 g prune

Aluat sfaramicios pt. topping-ul prajiturii:

  • 3/4 cana faina
  • 1/4 cana zahar
  • 60 g unt rece
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 praf de sare

Preparare Prajitura frageda cu prune si smantana:

Incepem preparand aluatul sfaramicios pt. topping-ul prajiturii:

  • Toate ingredientele se framanta pana se obtine un aluat sfaramicios, apoi se lasa in frigider.

Blat (toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei):

  • Untul moale se mixeaza intr-un castron cu zaharul si cu ouale pana cand se obtine o crema omogena.
  • Se adauga apoi smantana, se mixeaza pana la omogenizare.
  • Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza treptat, in 2-3 reprize, in castronul cu restul ingredientelor.
  • Se amesteca cu mixerul la viteza mica pana cand se obtine un aluat omogen.
  • Turnati compozitia intr-o tava de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se desfac in doua, se aseaza in compozitia pusa in tava cu miezul in sus.
  • Deasupra se pune uniform aluatul faramicios ce a stat la frigider.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-35 minute.
  • Prajitura frageda cu prune si smantana se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.