Tarta cu mere si bezea

10 Shares

Tarta cu mere si bezea este un desert delicat, fraged, usor de facut.

Tarta cu mere si bezea

Ingrediente Tarta cu mere si bezea:

Blat:

  • 200 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 200 g faina
  • 1-2 lingurite praf de copt

Umplutura de mere:

  • 1 kg mere
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortioara

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 1 cana zahar
  • Un praf de sare

Preparare Tarta cu mere si bezea:

Blat:

  • Faina se amesteca cu praful de copt intr-un castron.
  • Se adauga untul moale, galbenuurile de ou si zaharul.
  • Se framanta bine ingredientele pana cand se obtine un aluat omogen.
  • Dati compozitia obtinuta la frigider timp de o ora.

Umplutura de mere:

  • Merele se pala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Se pun apoi intr-o craticioara antiaderenta impreuna cu zaharul si scortisoara si se calesc la foc mediu cca. 10 minute, amestecand din cand in cand.

Asamblare Tarta cu mere si bezea:

  • Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, cu diametrul de 26 cm.
  • Dupa ce a stat o ora la frigider, aluatul se intinde pe fundul si marginile tavii de copt.
  • Intepati aluatul cu o furculita din loc in loc si dati tava in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius cca. 20 minute.
  • Scoateti apoi tava din cuptor, intindeti umplutura de mere peste blatul partial copt, iar deasupra intindeti uniform bezeaua (bateti albusurile cu un praf de sare pana cand devin o spuma tare, adaugati apoi zaharul in 2 reprize, mixati pana cand obtineti o bezea tare).
  • Dati tava din nou in cuptor, reduceti temperatura acestuia la 170 grade celsius, lasati tava in cuptor inca 20-30 minute sau pana cand bezeaua este coapta.
  • Lasati Tarta cu mere si bezea a se raceasca complet, apoi scoateti inelul detasabil si taiati-o in felii.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.