Tarta cu mere si bezea

Tarta cu mere si bezea este un desert delicat, fraged, usor de facut.

Tarta cu mere si bezea

Ingrediente Tarta cu mere si bezea:

Blat:

  • 200 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 200 g faina
  • 1-2 lingurite praf de copt

Umplutura de mere:

  • 1 kg mere
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortioara

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 1 cana zahar
  • Un praf de sare

Preparare Tarta cu mere si bezea:

Blat:

  • Faina se amesteca cu praful de copt intr-un castron.
  • Se adauga untul moale, galbenuurile de ou si zaharul.
  • Se framanta bine ingredientele pana cand se obtine un aluat omogen.
  • Dati compozitia obtinuta la frigider timp de o ora.

Umplutura de mere:

  • Merele se pala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Se pun apoi intr-o craticioara antiaderenta impreuna cu zaharul si scortisoara si se calesc la foc mediu cca. 10 minute, amestecand din cand in cand.

Asamblare Tarta cu mere si bezea:

  • Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, cu diametrul de 26 cm.
  • Dupa ce a stat o ora la frigider, aluatul se intinde pe fundul si marginile tavii de copt.
  • Intepati aluatul cu o furculita din loc in loc si dati tava in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius cca. 20 minute.
  • Scoateti apoi tava din cuptor, intindeti umplutura de mere peste blatul partial copt, iar deasupra intindeti uniform bezeaua (bateti albusurile cu un praf de sare pana cand devin o spuma tare, adaugati apoi zaharul in 2 reprize, mixati pana cand obtineti o bezea tare).
  • Dati tava din nou in cuptor, reduceti temperatura acestuia la 170 grade celsius, lasati tava in cuptor inca 20-30 minute sau pana cand bezeaua este coapta.
  • Lasati Tarta cu mere si bezea a se raceasca complet, apoi scoateti inelul detasabil si taiati-o in felii.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.