Chiftele de post din tofu si legume

Savuroasele Chiftele de post din tofu si legume constituie un pranz copios sau o cina satioasa, pentru persoanele care tin Post ori pentru cele ce au adoptat un regim vegetarian. Din cantitatile de mai jos obtineti in jur de 12-16 chiftele, in functie de cat de mari le faceti.

hiftele de post din tofu si legume

Ingrediente Chiftele de post din tofu si legume:

  • 400 g tofu natur
  • 2 morcovi
  • 3-4 fire ceapa verde tocata marunt
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 linguri coriandru/patrunjel proaspat tocat
  • 2 catei de usturoi tocati fin
  • 2 lingurite amidon
  • 3-4 linguri faina
  • 1 lingurita pudra de curry
  • Sare
  • Piper
  • Ulei pentru prajit

Preparare Chiftele de post din tofu si legume:

  • Tofu se pune intr-un castron si se zdrobeste cu o furculita.
  • Morcovii se curata de coaja, se spala, se dau pe razatoarea cu ochiuri mici.
  • Adaugati morcovii rasi in castronul cu tofu faramitat, apoi incorporati restul ingredientelor: ceapa verde, ceapa, coriandrul, usturoiul, amidonul, faina, pudra de curry, sarea, piperul.
  • Se amesteca ingredientele pana la omogenizare, apoi cu ajutorul palmelor umede formati chiftele din pasta rezultata.
  • Puneti uleiul la incins si prajiti chiftele cca. 2-3 minute pe fiecare parte sau pana devin aurii.
  • Cand sunt gata se scot pe o farfurie in care ati pus prosop de hartie pentru a absorbi din ulei.
  • Chiftelele de post din tofu si legume se servesc calde sau reci alaturi de o salata de sezon.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.