Prajitura frageda cu branza crema si fulgi de cocos

Prajitura frageda cu branza crema si fulgi de cocos este un adevarat deliciu ! Blatul fraged tip pandispan impreuna cu crema de branza si frisca, gemul de piersici si topping-ul de cocos, alcatuiesc un desert savuros.

Prajitura frageda cu branza crema si fulgi de cocos

Ingrediente Prajitura frageda cu branza crema si fulgi de cocos:

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt

Crema de branza si frisca:

  • 250 g branza crema
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 15 g gelatina
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 borcan gem de piersici

Topping:

  • 70 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 100 g fulgi de cocos

Preparare Prajitura frageda cu branza crema si fulgi de cocos:

Blat:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Incorporati apoi galbenusurile cu ajutorul unei spatule, amestecand usor pana la omogenizare.
  • Adaugati uleiul, apoi faina cernuta combinata cu praful de copt, amestecati usor (cu miscari usoare de jos in sus) cu spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt si se da in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua pe orizontala.

Crema de branza si frisca:

  • Gelatina se pune la inmuiat in cca. 100 ml apa rece.
  • Crema de branza se mixeaza cu 2 linguri zahar pudra pana la omogenizare.
  • Intr-un alt castron se mixeaza smantana pentru frisca cu restul de zahar pudra pana cand se obtine o frisca consistenta.
  • Gelatina inmuiata se dizolva pe bain-marie, se lasa sa se raceasca cateva minute apoi se incorporeaza jumatate in crema de branza, si jumatate in frisca obtinuta.
  • Se amesteca energic pentru a incorpora gelatina, apoi adaugam frisca peste crema de branza, amestecam pana omogenizare, dam castronul cu crema cca. 15 minute la frigider pana cand gelatina incepe sa se intareasca.

Asamblare Prajitura frageda cu branza crema si fulgi de cocos:

  • Blaturile racite se insiropeaza cu suc de piersici sau cu un sirop obtinut din zahar, apa, suc de lamaie.
  • Intindem crema obtinuta (dupa ce a stat la frigider) peste unul din blaturile insiropate.
  • Asezam deasupra cel de-al doilea blat insiropat, il ungem apoi cu gemul de pierisici.

Topping:

  • Untul se topeste intr-o craticioara antiaderenta la foc mic impreuna cu zaharul.
  • Cand acesta s-a topit se adauga fulgii de cocos, se amesteca pana cand acestia capata o culoare aurie.
  • Compozitia obtinuta se intinde uniform peste gemul de piersici.
  • Dam Prajitura frageda cu branza crema si fulgi de cocos la frigider minim 5-6 ore apoi o putem taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.