Prajitura cu nectarine

Prajitura cu nectarine este un desert aromat perfect pentru zilele calduroase de vara.

Prajitura cu nectarine

Ingrediente Prajitura cu nectarine:

Blat:

  • 250 g faina
  • 1 ou mare
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt

Umplutura cu nectarine:

  • 1 kg nectarine
  • 50 g zahar
  • 3 linguri amidon

Preparare Prajitura cu nectarine:

Blat:

  • Amestecati faina cu zaharul si praful de copt intr-un castron.
  • Adaugati untul taiat in bucatele, apoi incorporati oul, framantati ingredientele pana la omogenizare.
  • Opriti 1/3 din alutul obtinut, iar restul 2/3 intindeti-l intr-o tava de 20×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Aluatul oprit – 1/3 se pune la congelator, iar tava in care ati intins restul de aluat se da in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 20 minute.

Umplutura cu nectarine:

  • Spalati nectarinele, curatati-le de coaja si taiati-le in bucati de cca. 1×1 cm, apoi puneti-le impreuna cu zaharul intr-o craticicoara la foc mic, lasandu-le sa fiarba 2-3 minute (nu trebuie sa se inmoaie).
  • Amidonul se dizolva in 4 linguri apa rece si se pune peste nectarine.
  • Se omogenizeaza si se mai lasa 2-3 minute pe foc.
  • Lasam compozitia obtinuta sa se raceasca.
  • Turnati compozitia de nectarine peste blatul partial copt, nivelati.
  • Peste aceasta puneti restul de aluat ce a stat la congelator, dandu-l pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Lasati tava in cuptor inca 15-20 minute.
  • Lasati Prajitura cu nectarine sa se raceasca, decorati-o cu zahar pudra, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.