Pilaf cu bulgur si galbiori

Deliciosul Pilaf cu bulgur si galbiori este o mancare satioasa, usor de facut. Untul ii confera o textura cremoasa, iar parmezanul ii completeaza gustul perfect, acestui preparat culinar minunat.

Pilaf cu bulgur si galbiori

Ingrediente Pilaf cu bulgur si galbiori:

  • 100 g bulgur
  • 150 g galbiori proaspeti (sau alte tipuri de ciuperci)
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura parmezan ras
  • 2 cani supa legume/apa
  • 1-2 lingurite bulion
  • Patrunjel proaspat tocat
  • Sare
  • Piper

Preparare Pilaf cu bulgur si galbiori:

  • Topiti o lingura de unt intr-o tigaie mare antiaderenta.
  • Adaugati ceapa taiata marunt si usturoiul tocat fin, prajiti-le 1-2 minute amestecand continuu.
  • Adaugati apoi galbiorii (curatati si spalati), prajiti cca. 3 minute.
  • Adaugati bulgurul, bulionul, supa de legume/apa, sarea, piperul.
  • Dati focul tare, iar cand bulgurul incepe sa clocoteasca, dati focul mic, si gatiti bulgurul cca. 15 minute.
  • Adaugati apoi restul de unt si parmezanul, amestecati.
  • Opriti focul, acoperiti tigaia cu un capac, lasati bulgurul sa stea cca. 10-15 minute.
  • Presarati patrunjelul proaspat tocat inainte de a-l servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.