Prajitura cu caise si fulgi de migdale

Prajitura cu caise si fulgi de migdale este un desert minunat ce se prepara foarte usor. Parfumul inconfundabil al fructelor se combina perfect cu aroma deosebita a migdalelor, ce le gasim atat in blat (sub forma de esenta), cat si in decorul prajiturii (sub forma de fulgi).

Prajitura cu caise si fulgi de migdale

Ingrediente Prajitura cu caise si fulgi de migdale:

  • 150 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1 lingura esenta de migdale
  • 150 g faina
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 250 g caise
  • 80 g fulgi migdale

Preparare Prajitura cu caise si fulgi de migdale:

  • Mixati untul moale cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.
  • Incorporati lingura de esenta de migdale, apoi faina cernuta amestecata in prealabil cu praful de copt.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×25 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta anterior.
  • Caisele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, li se scot samburii, se taie pe sfert, apoi se aseaza uniform in aluatul pus in tava.
  • Deasupra presaram fulgii de migdale.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30 – 35 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Prajitura cu caise si fulgi de migdale sa se raceasca complet, apoi taiati-o.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.