Prajitura cu aluat fraged si bezea de nuci

Prajitura cu aluat fraged si bezea de nuci este un desert fin usor de facut. Este ideala atunci cand ramanem cu albusuri, de la prepararea altor specialitati culinare ce necesita doar folosirea galbenusurilor.

prajitura cu aluat fraged si bezea de nuci

Ingrediente Prajitura cu aluat fraged si bezea de nuci:

Blat fraged:

  • 200 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt

Bezea de nuci:

  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuci macinate

Preparare Prajitura cu aluat fraged si bezea de nuci:

Blat fraged:

  • Amestecati faina cu zaharul, adaugati untul taiat in bucatele, praful de copt si oul.
  • Framantanati ingredientele pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×26 cm.
  • Intindeti aluatul obtinut anterior in tava de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20 minute.

Intre timp, preparati bezeaua de nuci:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma tare.
  • Adaugati zaharul in 2-3 reprize, mixati pana cand obtineti o bezea ferma.
  • In final se adauga nucile macinate, ce se vor incorpora usor cu ajutorul unei spatule.
  • Bezeaua de nuci obtinuta se toarna uniform penste blatul fraged partial copt.
  • Se da tava din nou in cuptor pentru inca 25-30 minute, scazand temperatura cuptorului la 160 grade celsius.
  • Lasati Prajitura cu aluat fraged si bezea de nuci sa se raceasca complet, apoi decorati-o cu zahar pudra si taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.