Piept de pui in sos de smantana cu legume

Deliciosul Piept de pui in sos de smantana cu legume este perfect pentru un pranz copios, usor de facut. Se serveste cald alaturi de orez simplu, paste sau chiar piure de cartofi.

Piept de pui in sos de smantana cu legume 1

Ingrediente Piept de pui in sos de smantana cu legume:

  • 500 g piept de pui
  • 250 ml smantana grasime minim 18%
  • 100 g fasole verde
  • 100 g mazare
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 linguri parmezan ras sau alta branza tare rasa
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat
  • Ierburi de Provence
  • Sare
  • Piper
  • Ulei pentru prajit

Preparare Piept de pui in sos de smantana cu legume:

  • Fasolea verede si mazarea se fierb pana se inmoaie.
  • Pieptul de pui se taie in bucatele si se condimenteaza cu ierburi de Provence, sare, piper.
  • Ceapa se taie marunt si se prajeste cateva minute intr-o tigaie in care am incins ulei, amestecand continuu.
  • Se adauga usturoiul tocat, se caleste 1-2 minute.
  • Se pun apoi bucatelele din piept de pui condimentate, se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte.
  • Apoi se adauga fasolea verde si mazarea, dupa ce le-ati fiert, si smantana impreuna cu branza.
  • Se amesteca la foc mic, pana cand sosul se ingroasa.
  • In final se adauga patrunjelul proaspat tocat si se stinge focul.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.