Flori de dovlecei pane

Delicatele Flori de dovlecei pane sunt un preparat delicios, usor de facut. Putem sa le mancam ca si aperitiv, adaugand condimentele preferate in compozitia de aluat, sau putem sa le tavalim prin zahar, imediat dupa ce le prajim, obtinand un desert nemaipomenit de gustos.

Flori de dovlecei pane

Ingrediente Flori de dovlecei pane:

  • 20-25 flori dovlecel
  • 150 g faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • Ulei pentru prajit
  • Condimente: oregano, busuioc, etc.
  • Sare

Preparare Flori de dovlecei pane:

  • Se curata codita si frunzulitele ce inconjoara florile de dovlecel, apoi le desfacem cu grija si le scoatem pistilul din interior.
  • Bateti ouale timp de 2-3 minute cu telul.
  • Adaugati laptele, sarea, uleiul, mixati pana la omogenizare.
  • In final se adauga faina cernuta si condimentele preferate, sarea, (daca vreti sa le consumati ca si desert, nu adaugati condimentele !) amestecati bine cu telul pana la omogenizare.
  • Aluatul obtinut se lasa sa stea cca. 30 de minute.
  • Dam apoi fiecare floare de dovlecel prin aluat, scurgem bine excesul de aluat, si prajim florile de dovlecel in ulei incins.
  • Le prajim pe ambele parti pana sunt rumenite si crocante.
  • Scoateti florile de dovlecel pe hartie prosop de bucatarie, pentru a mai absorbi din grasime.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.