Dovlecei rotunzi umpluti cu carne de porc

Dovlecei rotunzi umpluti cu carne de porc sunt perfecti pentru un pranz copios de vara. Aroma condimentelor folosite confera un gust deosebit acestui fel de mancare delicios.

Dovlecei rotunzi umpluti cu carne de porc

Ingrediente Dovlecei rotunzi umpluti cu carne de porc:

  • 4 dovlecei/zucchini rotunzi

Umplutura:

  • 300 g carne de porc tocata
  • 2 rosii
  • 1 ardei kapia copt
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 250 ml bulion
  • Busuioc
  • Oregano
  • Cimbru
  • Sare
  • Piper

Preparare Dovlecei rotunzi umpluti cu carne de porc:

  • Spalati bine dovleceii/zucchini,taiati-le capacele, apoi scobiti-i cu lingurita, lasandu-le coaja de cca. 5 mm grosime (opriti pulpa pentru umplutura si capacelele pentru coacere).
  •  Intr-o tigaie incingeti cele 3 linguri de ulei la foc mic.
  •  Caliti in acesta ceapa taiata si usturoiul pisat timp de 3-4 minute, amestecand continuu.
  •  Adaugati apoi pulpa de dovlecel taiata, amestecati, adaugati carnea tocata.
  • Mixati putin ingredientele pana se calesc usor, apoi adaugati rosiile taiate in cubulete si ardeiul kapia copt tocat marunt; lasati compozitia sa fiarba la foc mediu cca. 5 minute, amestecand din cand in cand.
  •  In final adaugati condimentele (busuioc, oregano, cimbru, sare, piper).
  •  Lasati ingredientele pe foc inca 1-2 minute, stingeti focul si lasati compozitia obtinuta sa se raceasca putin.
  •  Umpleti dovleceii/zucchini rotunzi cu compozitia obtinuta, apoi puneti capacele peste acestia.
  •  Asezati dovleceii umpluti cu carne de porc intr-o tava ceramica sau Jena.
  •  Stropiti dovleceii cu putin ulei, apoi turnati bulionul peste acestia in mod uniform.
  •  Dati dovleceii in cuptorul incins la 180 grade celsius cca. 40-50 minute sau pana cand se inmoaie.
  •  Serviti-i calzi garnisiti cu smantana sau iaurt.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.