Prajitura cu ciocolata si topping de cocos

Prajitura cu ciocolata si topping de cocos va fi indragita imediat de iubitorii de ciocolata. Blatul fraged combinat cu aroma topping-ului de cocos creeaza un desert excelent.

Prajitura cu ciocolata si topping de cocos

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si topping de cocos:

Blat ciocolata:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 200 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g faina

Topping de cocos:

  • 250 g mascarpone
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 ou
  • 5 linguri fulgi de cocos
  • 2 linguri faina

Preparare Prajitura cu ciocolata si topping de cocos:

Blat ciocolata:

  • Ciocolata rupta in bucatele se topeste intr-o craticioata la foc mic impreuna cu untul.
  • Se ia apoi cratita de pe foc si se incorporeaza in compozitia rezultata cacaua.
  • Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana cand se obtine o crema omogena spumoasa.
  • Se adauga apoi compozitia de ciocolata-unt-cacao, iar in final se incorporeaza faina cernuta amestecata cu praful de copt.
  • Mixam compozitia pana la omogenizare, o turnam intr-o tava de 20×30 cm in care am pus hartie de copt.

Topping de cocos:

  • Ingredientele de topping se amesteca pana la omogenizare, apoi compozitia rezultata se intinde uniform peste blatul de ciocolata din tava.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura cu ciocolata si topping de cocos se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.