Prajitura cu ciocolata si topping de cocos
Prajitura cu ciocolata si topping de cocos va fi indragita imediat de iubitorii de ciocolata. Blatul fraged combinat cu aroma topping-ului de cocos creeaza un desert excelent.
Ingrediente Prajitura cu ciocolata si topping de cocos:
Blat ciocolata:
- 100 g ciocolata neagra
- 200 g unt
- 3 linguri cacao
- 3 oua
- 150 g zahar
- 1 plic praf de copt
- 150 g faina
Topping de cocos:
- 250 g mascarpone
- 5 linguri zahar pudra
- 1 ou
- 5 linguri fulgi de cocos
- 2 linguri faina
Preparare Prajitura cu ciocolata si topping de cocos:
Blat ciocolata:
- Ciocolata rupta in bucatele se topeste intr-o craticioata la foc mic impreuna cu untul.
- Se ia apoi cratita de pe foc si se incorporeaza in compozitia rezultata cacaua.
- Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana cand se obtine o crema omogena spumoasa.
- Se adauga apoi compozitia de ciocolata-unt-cacao, iar in final se incorporeaza faina cernuta amestecata cu praful de copt.
- Mixam compozitia pana la omogenizare, o turnam intr-o tava de 20×30 cm in care am pus hartie de copt.
Topping de cocos:
- Ingredientele de topping se amesteca pana la omogenizare, apoi compozitia rezultata se intinde uniform peste blatul de ciocolata din tava.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu ciocolata si topping de cocos se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in bucati.