Prajitura cu blat si crema de capsuni

Prajitura cu blat si crema de capsuni (sau prajitura roz 😊) este un desert delicat, aromat, usor de preparat. Blatul umed se combina perfect cu crema ferma de capsuni si frisca, alcatuind o prajitura excelenta.

Prajitura cu blat si crema de capsuni

Ingrediente Prajitura cu blat si crema de capsuni:

Blat cu capsuni:

  • 200 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Un praf de sare
  • 125 g zahar
  • 120 g unt moale
  • 3 oua mari
  • Coaja rasa si sucul de la o lamaie mica
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 120 ml lapte batut
  • 200 g capsuni

Crema de capsuni:

  • 500 g capsuni
  • 150 g zahar
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 20 g gelatina

Preparare Prajitura cu blat si crema de capsuni:

Blat cu capsuni:

  • Faina cernuta se amesteca intr-un castronel cu bicarbonatul si sarea.
  • Intr-un alt castron mixam untul moale cu zaharul pana devine o crema spumoasa.
  • Se adauga ouale pe rand, coaja de lamaie, esenta de vanilie.
  • In laptele batut adaugam sucul de lamaie, apoi il incorporam alternativ cu faina, in mixul de unt-zahar-oua.
  • Capsunile se curata, se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie in bucatele.
  • Mixam pana la omogenizare, apoi incorporam capsunele taiate, cu ajutorul unei spatule.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 32×33 cm in care am pus hartie de copt.
  • Tava se da in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 30 minute (verificati cu scobitoarea).
  • Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca complet.

Crema de capsuni:

  • Capsunile se curata, se spala, se taie in bucati si se pun la fiert intr-o craticioara la foc mediu, impreuna cu zaharul si sucul de lamaie.
  • Se lasa sa fiarba cateva minute pana cand capsunile se inmoaie usor.
  • Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se pune intr-un blender si se mixeaza cateva secunde pana cand obtinem un piure de capsuni.
  • Piureul de capsuni obtinut se strecoara pentru a scapa de seminte.
  • Gelatina se pune la inmuiat in cca. 150 ml apa rece cca. 7-8 minute, apoi se dizolva pe bain-marie.
  • Smantana pentru frisca se bate pana cand se obtine o frisca de consistenta ferma.
  • Incorporam apoi in aceasta piureul de capsuni fara seminte, in 3-4 reprize.
  • In final se incorporeaza gelatina dizolvata, dupa ce s-a racit.
  • Crema de capsuni obtinuta se lasa la frigider (cca. 30-45 minute) sau in congelator (cca. 10-15 minute) pana cand incepe sa se inchege, astfel incat sa o putem intinde pe blaturi.

Asamblare Prajitura cu blat si crema de capsuni:

  • Blatul cu capsuni se taie in doua pe lungime, dupa ce s-a racit complet, obtinandu-se doua blaturi.
  • Pe fiecare blat se intinde jumatate din crema de capsuni usor inchegata, apoi unul din blaturi se suprapune peste celalalt.
  • Deasupra se decoreaza cu bucati de capsuni/frisca/ciocolata alba.
  • Prajitura cu blat si crema de capsuni se lasa la frigider minim 6 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.