Prajitura cu blat de cafea budinca de vanilie si gem de capsuni

Prajitura cu blat de cafea budinca de vanilie si gem de capsuni este un desert delicios de weekend, ce se prepara foarte usor. Blatul umed combinat cu budinca de vanilie si gemul aromat de capsuni, creeaza o prajitura fantastica.

Prajitura cu blat de cafea budinca de vanilie si gem de capsuni

Ingrediente Prajitura cu blat de cafea budinca de vanilie si gem de capsuni:

Blat de cafea:

  • 2 oua
  • 125 ml cafea concentrata
  • 125 ml ulei
  • 250 g lapte batut
  • 250 g faina
  • 80 g cacao
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite rase bicarbonat de sodiu

Budinca de vanilie:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri zahar

 

  • 1 borcan mic gem de capsuni

Preparare Prajitura cu blat de cafea budinca de vanilie si gem de capsuni:

Blat de cafea:

  • Mixati ingredientele umede pana la omogenizare (oua, cafea, ulei, lapte batut).
  • Intr-un alt castron amestecati ingredientele uscate (faina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul, zaharul).
  • Incorporati treptat mixul de ingredientele uscate in cel de ingrediente umede, (aluatul obtinut trebuie sa curga).
  • Compozitia se toarna intr-o tava de 25×35 cm in care ati pus in prealabil hartie de copt.

Budinca de vanilie:

  • Preparam budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic.
  • Amestecam continul plicului de budinca de vanilie cu cca. 100 ml lapte si zaharul.
  • Restul de lapte se pune la fiert, la foc mic.
  • Cand laptele clocoteste, adaugam compozitia obtinuta anterior, amestecam continuu pana cand budinca se ingroasa.
  • Lasam budinca sa se raceasca.
  • Peste compozitia de blat cu cafea din tava punem alternativ cate o lingura de budinca de vanilie racita, si cate o lingura de gem de capsuni, pana cand acoperim intrega suprafata a tavii.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de cca. 35 minute, sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Prajitura cu blat de cafea budinca de vanilie si gem de capsuni sa se raceasca complet, apoi decorati-o cu zahar pudra.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.