Choux à la crème cu crema de capsuni

Choux à la crème cu crema de capsuni este un desert savuros de sezon, usor de preparat. Caspunile dau o aroma deosebita acestei prajituri savuroase.

Choux à la crème cu crema de capsuni

Ingrediente Choux à la crème cu crema de capsuni:

Aluat:

  • 200 ml apa
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 6 oua
  • 1 praf de sare

Crema de capsuni:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g capsuni + 150 g capsuni
  • 2 linguri zahar pudra

Preparare Choux à la crème cu crema de capsuni:

Crema de capsuni:

  • Mixati smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana cand obtineti o frisca ferma.
  • Adaugati cele 250 g capsuni (curatate, spalate, uscate cu un prosop de hartie in prelabil), mixati pana la omogenizare.
  • Crema de capsuni obtinuta se da la frigider pana sunt gata gogosile.

Aluat:

  • Puneti intr-o cratita la fiert apa, uleiul si sarea.
  • Cand incepe sa fiarba, adaugati faina, mixand continuu, pana cand se desprinde de peretii vasului.
  • Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  • Dupa ce s-a racit complet, se pune intr-un castron, se adauga ouale, pe rand (adaugati oul urmator, dupa ce anteriorul s-a incorporat complet in aluat).
  • Cu ajutorul unui pos se pun cuiburi din aceasta compozitie intr-o tava in care ati pus hartie de copt, la distanta de cca. 2 cm unele de altele.
  • Se dau in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius cca. 25 minute.
  • Dupa ce se racesc, gogosile obtinute se taie pe jumatate, obtinandu-se din fiecare o baza si un capac.
  • Cu ajutorul unui pos, se pune crema de capsuni in partea de la baza, peste aceasta asezati restul de capsuni (150 g) taiate in bucatele mici, apoi acoperiti cu capacul.
  • Fiecare capac se va decora cu zahar pudra.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *