Choux à la crème cu crema de capsuni

Choux à la crème cu crema de capsuni este un desert savuros de sezon, usor de preparat. Caspunile dau o aroma deosebita acestei prajituri savuroase.

Choux à la crème cu crema de capsuni

Ingrediente Choux à la crème cu crema de capsuni:

Aluat:

  • 200 ml apa
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 6 oua
  • 1 praf de sare

Crema de capsuni:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g capsuni + 150 g capsuni
  • 2 linguri zahar pudra

Preparare Choux à la crème cu crema de capsuni:

Crema de capsuni:

  • Mixati smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana cand obtineti o frisca ferma.
  • Adaugati cele 250 g capsuni (curatate, spalate, uscate cu un prosop de hartie in prelabil), mixati pana la omogenizare.
  • Crema de capsuni obtinuta se da la frigider pana sunt gata gogosile.

Aluat:

  • Puneti intr-o cratita la fiert apa, uleiul si sarea.
  • Cand incepe sa fiarba, adaugati faina, mixand continuu, pana cand se desprinde de peretii vasului.
  • Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  • Dupa ce s-a racit complet, se pune intr-un castron, se adauga ouale, pe rand (adaugati oul urmator, dupa ce anteriorul s-a incorporat complet in aluat).
  • Cu ajutorul unui pos se pun cuiburi din aceasta compozitie intr-o tava in care ati pus hartie de copt, la distanta de cca. 2 cm unele de altele.
  • Se dau in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius cca. 25 minute.
  • Dupa ce se racesc, gogosile obtinute se taie pe jumatate, obtinandu-se din fiecare o baza si un capac.
  • Cu ajutorul unui pos, se pune crema de capsuni in partea de la baza, peste aceasta asezati restul de capsuni (150 g) taiate in bucatele mici, apoi acoperiti cu capacul.
  • Fiecare capac se va decora cu zahar pudra.
Please follow and like us:

2 comments

  • Mery

    As dori sa stiu dupa ce s-au copt bigneurile la cuptor se scot imediat sau se lasa in cuptor cu usa intredeschisa cu o lingura de lemn ale mele iesfrumoase cind se coc si dupa intra fundu iauntru fapt pentru care nu pot sa le umplu as dori sa stiu unde gresesc multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.