Tarte aperitiv cu hering si sos de hrean

O idee grozava pentru a incepe o masa imbelsugata de sarbatoare, o reprezinta prepararea delicioaselor Tarte aperitiv cu hering si sos de hrean.

Tarte aperitiv cu hering si sos de hrean

Ingrediente Tarte aperitiv cu hering si sos de hrean:

Tarte:

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece taiat bucatele
  • 1 ou rece
  • 2-3 linguri apa rece
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 4 bucati file hering in ulei
  • 4 oua fierte tare
  • 3 linguri maioneza
  • 3 linguri sos de hrean
  • 1 lingura smantana
  • 2 fire ceapa verde
  • Sare
  • Piper

Preparare Tarte aperitiv cu hering si sos de hrean:

Tarte:

  • Amestecati faina cu untul si sarea.
  • Adaugati galbenusul si apa.
  • Framantati pana obtineti un aluat omogen.
  • Dati compozitia obtinuta la frigider cca. 1 ora.
  • Intindeti apoi aluatul, taiati-l in cca. 8 parti egale, intindeti fiecare foaie de aluat cu grosimea de cca. 4-5 mm, apoi imbracati cu aceasta 8 forme de tarta cu diametrul de cca. 10 cm.
  • Intepati cu o furculita din loc in loc aluatul pus in forme.
  • Acoperiti fiecare tarta cu hartie de copt, apoi asezati cateva boabe de fasole/naut uscate in hartia de copt.
  • Dati tartele in cuptorul incins timp de 10 minute, in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius.
  • Dupa cele 10 minute, se scot hartiile de copt impreuna cu boabele de fasole, si se mai lasa tartele in cuptor inca 5-7 minute sau pana cand sunt rumenite.
  • Scoateti formele de tarta din cuptor si lasati crustele sa se raceasca in acestea, apoi scoateti-le si umpleti-le cu crema obtinuta din hering, maioneza, smantana si sos de hrean.

Umplutura:

  • Ouale fierte tare se decojesc.
  • La doua dintre aceste separam albusul de galbenus, celelate doua se pastreaza pentru ornare.
  • Cele doua galbenusuri se dau pe razatoarea cu ochiuri mici intr-un castron.
  • Se amesteca apoi cu maioneza, smantana si sosul de hrean.
  • Dati si albusurile pe razatoarea cu ochiuri mici, adaugati-le in castronul cu sosul de galbenusuri.
  • Incorporati apoi ceapa verde taiata in rondele mici, condimentati cu sare si piper.
  • In final se adauga fileurile de hering, scurse bine de ulei, taiate in bucatele mici.
  • Amestecati usor ingredientele pana la omogenizare.
  • Umpleti tartele racite complet cu compozitia de hering, sos si oua obtinuta.
  • Decorati Tartele aperitiv cu hering si sos de hrean cu ouale pastrate, taiate rondele.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.