Prajitura cu mac si crema de vanilie

4 Shares

Prajitura cu mac si crema de vanilie este un desert excelent ce se prepara usor. Blatul umed cu mac combinat cu crema de vanilie alcatuiesc o prajitura savuroasa.

prajitura cu mac si budinca de vanile

Ingrediente Prajitura cu mac si crema de vanilie:

Blat cu mac:

  • 330 ml lapte batut/chefir/iaurt
  • 270 g faina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 120 g unt topit
  • 125 g zahar
  • 80 g seminte de mac
  • 2 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita praf de copt

Crema de vanilie:

  • 1 1/2 plic budinca de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 75 g unt

Preparare Prajitura cu mac si crema de vanilie:

Crema de vanilie:

  • Preparam budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Dupa ce este gata adaugam untul, mixam pana la topirea si omogenizare acestuia.
  • Lasam crema de vanilie obtinuta sa se raceasca pana ajunge la temperatura de cca. 40 grade celsius (trebuie sa fie calduta).

Blat de mac:

  • Intr-un castron amestecati ingredientele umede: ouale, untul topit, laptele batut, esenta de vanilie, pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Incorporati apoi ingredientele uscate pe rand: bicarbonatul de sodiu, semintele de mac, zaharul, faina, praful de copt, praful de la budinca de vanilie.
  • Amestecati pana la omogenizare, turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 33×38 cm.
  • Crema de vanilie, ce este inca calduta, se pune intr-o punga pentru ornat, pe care o taiati la un varf.
  • „Stoarcem” din aceasta cate putin din crema de vanilie, din loc in loc in compozitia  de mac, avand grija sa ne ajunga pentru intreaga suprafata a tavii.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius pentru cca. 35-40 minute, verifcati cu scobitoarea.
  • Dupa ce este gata, Prajitura cu mac si crema de vanilie se decoreaza cu zahar pudra, se lasa sa se raceasca si se taie.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.