Prajitura cu banane si branza crema

Prajitura cu banane si branza crema este un desert simplu, delicat, usor de preparat. Blatul fraged cu banane este completat perfect de topping-ul cu aroma de lamaie, alcatuind un desert fabulos.

Prajitura cu banane si branza crema f

Ingrediente Prajitura cu banane si branza crema:

Blat cu banane:

  • 3 banane (cca. 250 g banane decojite)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 oua mari
  • 120 g zahar
  • 125 ml chefir/lapte batut
  • 120 ml ulei
  • 370 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite praf de copt

Topping cu crema de branza:

  • 150 g branza crema Philadelphia
  • 60 g unt moale
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 40 g zahar pudra
  • 1-2 linguri lapte (optional)

Preparare Prajitura cu banane si branza crema:

Blat cu banane:

  • Intr-un castron amestecati faina cernuta cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
  • Bananele se mixeaza intr-un blender pana devin ca un piure, se adauga apoi peste ele sucul de lamaie.
  • Intr-un alt castron mixam ouale cu zaharul, piureul de banane, uleiul si laptele batut pana cand obtinem o compozitie omogena.
  • Adaugati peste acestea ingredientele uscate amestecate la inceput, amestecati compozitia cu o spatula pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se scoate din cuptor, blatul cu banane se lasa sa se raceasca complet, inainte de a-l decora cu topping-ul de crema de branza:

Topping cu crema de branza:

  • Amestecati toate ingredientele (cu exceptia laptelui) cu ajutorul unui mixer pana cand obtineti o crema omogena.
  • Daca compozitia este prea groasa se adauga 1-2 linguri lapte, daca este prea subtire se adauga 1-2 linguri zahar pudra.
  • Decorati blatul cu banane cu compozitia obtinuta, dupa ce acesta s-a racit complet.
  • Dati Prajitura cu banane si branza crema la frigider cateva ore, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *