Caserola picanta cu piept de pui si cartofi

Caserola picanta cu piept de pui si cartofi este o mancare consistenta, usor de preparat, ideala pentru pranzurile copioase de weeked.

Caserola picanta cu piept de pui si cartofi

Ingrediente Caserola picanta cu piept de pui si cartofi:

  • 250 g piept de pui file
  • 500 g cartofi
  • 1 ceapa
  • 2 lingurite curry
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1-2 lingurite ierburi Provensale
  • 3-4 rosii taiate in felii
  • Sare
  • Piper

Preparare Caserola picanta cu piept de pui si cartofi:

  • Pieptul de pui se spala, se sterge cu un prosop de hartie, se taie in bucatele mici ce se vor pune intr-un castron.
  • Adaugati curry peste bucatelele de pui, acoperiti castronul cu o folie si dati-l la frigider.
  • Intre timp, pregatim cartofii: ii curatati de coaja, ii spalati, ii taiati in bucatele, ii fierbeti in apa cu sare cca. 15 minute.
  • Dupa ce au fiert partial, se  strecoara, se lasa deoparte.
  • Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti in acesta ceapa taiata solzisori.
  • Bucatelele din piept de pui condimentate cu curry, ce au stat la frigider, se pun si ele in tigaie, dupa ce ceapa s-a inmuiat.
  • Prajiti ceapa si bucatele de pui  10 minute, amestecand continuu.
  • Dupa aceea punem cartofii partial fierti intr-o tava ceramica sau Jena, adaugam ceapa si bucatelele din piept de pui prajite anterior.
  • Amestecam usor ingredientele, condimentam cu sare si piper, iar deasupra aranjam feliile de rosii.
  • Deasupra decorati cu ierburile Provensale, apoi dati tava in cuptorul incins la 180 grade celsius cca. 20-30 minute.
  • Serviti calda Caserola picanta cu piept de pui si cartofi alaturi de o salata simpla verde.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *