Prajitura cu mac cocos si fructe

Prajitura cu mac cocos si fructe este un desert delicat, savuros, usor de preparat. Crema cu suc de piersici se combina perfect cu blaturile fragede de cocos si mac.

Prajitura cu mac cocos si fructe

Ingrediente Prajitura cu mac cocos si fructe:

Blat:

  • 10 albusuri
  • 200 g seminte de mac
  • 250 g fulgi de cocos
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar

Crema:

  • 1 cana apa (cana 250 ml)
  • 1 cana suc piersici (din compot)
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 lingurite amidon
  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 150 g unt

Decor:

  • 330 smantana pentru frisca rece
  • 3 linguri zahar pudra
  • Fructele de la compotul de piersici taiate felii
  • 2 kiwi taiate felii

Preparare Prajitura cu mac cocos si fructe:

Blat:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Adaugati zaharul treptat, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Incorporati apoi semintele de mac si fulgii de cocos cu ajutorul unei spatule, amestecati usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se imparte in doua, fiecare turnandu-se intr-o tava de 24×24 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Blaturile cu mac si cocos se coc separat in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute fiecare.
  • Blaturile coapte se lasa sa se raceasca complet.

Crema:

  • Puneti apa la fiert impreuna cu zaharul.
  • Intr-un castronel se amesteca sucul de piersici cu praful de la budinca de vanilie, amidonul si galbenusurile, pana se obtine o compozitie omogena.
  • Dupa ce apa fierbe si zaharul s-a topit, se adauga in aceasta compozitia obtinuta anterior.
  • Se amesteca continuu pana cand budinca se ingroasa.
  • Se lasa sa se raceasca complet, acoperind-o cu o folie aliemntara de plastic pusa direct peste aceasta.
  • Untul moale se mixeaza pana cand devine spuma.
  • Se adauga treptat in acesta, in 2-3 reprize, budinca racita, se amesteca pana la omogenizare.

Decor:

  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana cand obtineti o frisca ferma.

Asamblare Prajitura cu mac cocos si fructe:

  • Pe unul din blaturile de mac si cocos intindeti crema obtinuta, nivelati.
  • Acoperiti cu cel de-al doilea blat de mac si cocos.
  • Deasupra decorati cu frisca batuta si cu felii de piersici si kiwi.
  • Dati Prajitura cu mac cocos si fructe la frigider minim 8 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *