Prajitura cu ciocolata si mousse de cafea

Prajitura cu ciocolata si mousse de cafea este nemaipomenit de delicioasa. Blatul umed completat de mousse-ul de cafea, creeaza un desert fabulos.

Prajitura cu ciocolata si mousse de cafea 1

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si mousse de cafea:

Blat:

  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • 30 g ciocolata cu lapte
  • 1 ou
  • 3 linguri lapte
  • 4 lingurite cafea instant
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 1 lingura cacao
  • 3/4 lingurita praf de copt

Mousse de cafea:

  • 225 g branza mascarpone rece
  • 175 ml smantana pentru frisca rece
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 linguri zahar pudra
  • 4 lingurite cafea instant
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 2 lingurite gelatina
  • 3 linguri apa rece

Decor:

  • Pudra de cacao

Preparare Prajitura cu ciocolata si mousse de cafea:

Blat:

  • Cafeaua instant se dizolva in apa fierbinte, se lasa sa se raceasca cateva minute.
  • Untul se topeste impreuna cu 75 g zahar si cu laptele intr-o craticioara la foc mic.
  • Se adauga cafeaua lichida in compozitia de unt-zahar-lapte, se ia craticioara de pe foc.
  • Se adauga ciocolata rupta in bucatele, se amesteca energic pana cand ciocolata se topeste, se lasa compozitia sa se raceasca.
  • Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si cacaua intr-un bol separat.
  • Oul se mixeaza cu restul de zahar (25 g), apoi se incorporeaza in compozitia racita de ciocolata si cafea.
  • In final se adauga ingredientele uscate combinate anterior (faina-praf de copt-cacao), se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, cu diametrul de 18 cm.
  • Turnati compozitia de blat obtinuta.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 30-35 minute (verificati cu scobitoarea).
  • Se scoate din cuptor, se lasa blatul obtinut sa se raceasca complet.

Mousse de cafea:

  • Cafeaua se dizolva in apa fierbinte, se lasa sa se raceasca cateva minute.
  • Ciocolata alba se topeste pe bain-marie, se lasa sa se raceasca putin.
  • Gelatina se lasa la inmuiat in apa rece 5 minute, apoi se dizolva pe bain-marie.
  • Branza mascarpone rece se mixeaza 1-2 minute.
  • In ciocolata alba usor racita (atentie trebuie sa fie lichida, nu sa se inchege din nou !) se adauga branza mascarpone mixata anterior, in 3-4 reprize, se mixeaza pana la omogenizare.
  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana obtinteti o frisca ferma.
  • In frisca batuta se incorporeaza compozitia se mascarpone+ciocolata alba obtinuta anterior, in 2-3 reprize.
  • In final se adauga gelatina dizolvata, usor racita si cafeaua dizolvata.
  • Se mixeaza ingredientele pana la omogenizare.
  • Dati mousse-ul de cafea obtinut la frigider cca. 30-45 minute sau pana incepe gelatina sa se inchege, apoi intindeti mousse-ul peste blatul racit si nivelati-l.
  • Dati tava la frigider minim 8 ore, apoi scoateti cu grija inelul detasabil al tavii de copt.
  • Inainte de a taia in felii Prajitura cu ciocolata si mousse de cafea, decorati-o
    cu pudra de cacao.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.