Prajitura cu blat de cacao si mousse de capsuni

312 Shares

Prajitura cu blat de cacao si mousse de capsuni are o aroma deosebita. Blatul insiropat combinat cu crema fina de capsuni si glazura de ciocolata, alcatuiesc un desert perfect de primavara.

Prajitura-cu-blat-de-cacao-si-mousse-de-capsuni

Ingrediente Prajitura cu blat de cacao si mousse de capsuni:

Blat de cacao:

  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • 160 g faina
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri cacao

Mousse de capsuni:

  • 500 g capsuni
  • 5 linguri zahar pudra
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 15 g gelatina

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Glazura:

  • 250 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte

Preparare Prajitura cu blat de cacao si mousse de capsuni:

Blat cacao:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare.
  • Adaugati zaharul in 2-3 reprize, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza in bezeaua tare cu ajutorul unei spatule, amestecand usor.
  • In final se adauga faina cernuta amestecata cu cacaua.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×35 cm, turnati compozitia obtinuta, dati-o in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius, cca. 30-35 minute (verificati cu scobitoarea).

Sirop:

  • Fierbeti apa cu zaharul pana cand acesta se topeste.
  • Inchideti focul, adaugati esenta de vanilie, amestecati, lasati siropul sa se raceasca.
  • Dupa ce blatul se raceste complet se inteapa din loc in loc cu o scobitoare si se insiropeaza.

Mousse de capsuni:

  • Puneti gelatina la inmuiat in 100 ml apa timp de 5-7 minute.
  • Capsunile se curata de codite, se spala, se sterg usor cu un prosop de hartie si se pun intr-un blender impreuna cu zaharul pudra.
  • Se mixeaza cateva secunde pana cand obtineti o pasta fina.
  • Compozitia obtinuta se trece printr-o sita, pentru a scapa de semintele capsunilor.
  • Din piureul de capsuni (fara seminte) luam cca. 8-10 linguri si le punem intr-o craticioara la foc mic impreuna cu gelatina inmuiata.
  • Se amesteca pana cand gelatina se topeste si se combina cu piureul (nu trebuie sa fiarba !).
  • Se lasa sa se raceasca apoi se incorporeaza in restul piureului de capsuni.
  • Smantana pentru frisca se mixeaza cateva minute pana cand devine o frisca de consistenta ferma.
  • Adaugam apoi in aceasta mousseul de capsuni in 3-4 reprize, amestecand usor cu o spatula pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu blat de cacao si mousse de capsuni:

  • Mousse-ul obtinut se toarna si intinde uniform peste blatul racit insiropat.
  • Se lasa la frigider 1-2 ore sau pana cand mousse-ul se intareste, apoi se toarna glazura:

Glazura:

  • Ciocolata rupta in bucatele se topeste intr-o craticioara antiaderenta la foc mic cu untul si laptele.
  • Se lasa sa se raceasca, apoi se intinde peste mousse-ul de capsuni inchegat.
  • Prajitura cu blat de cacao si mousse de capsuni se mai lasa la frigider minim 6-8 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.