Desert rapid cu crema de vanilie si dulceata de visine

Savurosul Desert rapid cu crema de vanilie si dulceata de visine este un adevarat rasfat culinar. Cercurile din aluat de foietaj impreuna cu crema delicioasa de vanilie si dulceata de visine (sau de care aveti ori va place !) alcatuiesc un desert fabulos.

Desert rapid cu crema de vanilie si dulceata de visine

Ingrediente Desert rapid cu crema de vanilie si dulceata de visine:

  • 600 g aluat de foietaj

Crema de vanilie:

  • 450 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 225 g unt moale
  • 3 linguri zahar pudra

Preparare Desert rapid cu crema de vanilie si dulceata de visine:

  • Aluatul de foietaj se intinde peste masa de lucru pe care in prealabil ati infainat-o.
  • Cu ajutorul unei cani decupati discuri/cercuri din aluatul de foietaj.
  • Asezati discurile obtinute intr-o tava mare de cuptor in care ati pus hartie de copt (ies 2 tavi).
  • Fiecare disc obtinut se inteapa cu furculita din loc in loc.
  • Dati tavile pe rand in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius timp de 10-12 minute fiecare, sau pana cand se rumenesc.
  • Lasati discurile coapte sa se raceasca complet inainte de a le umple cu crema de vanilie si dulceata de visine.

Crema de vanilie:

  • Puneti la fiert 350 ml lapte cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
  • Restul de lapte se amesteca cu galbenusurile, faina si amidonul pana se obtine o compozitie omogena.
  • Cand laptele fierbe se adauga in acesta compozitia de galbenusuri.
  • Se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Inchideti focul, puneti folie alimentara peste crema de vanilie si lasati-o sa se raceasca complet.
  • Untul moale se mixeaza cu cele 3 linguri de zahar pudra, apoi se incorporeaza in acesta crema de vanilie racita in 2-3 reprize.
  • Se mixeaza la viteza mica pana la omogenizare.

Asamblare Desert rapid cu crema de vanilie si dulceata de visine:

  • Pe jumatate din discurile coapte puneti crema de vanilie ( 2 linguri pe disc).
  • Peste crema de vanilie se pune cate o lingurita dulceata de visine.
  • Acoperiti-le cu discurile ramase si presati usor.
  • Dati Desertul rapid cu crema de vanilie si dulceata de visine la frigider minim 3 ore, iar cand il serviti decorati-l cu zahar pudra.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.