Conopida cu sos si chiftelute de vitel

Conopida cu sos si chiftelute de vitel este varianta ideala pentru un pranz copios, gustos si frumos colorat. Conopida are putine calorii, este in schimb satioasa, iar combinata cu carnea slaba de vitel, poate fi un deliciu si pentru cei ce trebuie dintr-un motiv sau altul sa tina un regim alimentar.

Conopida cu sos si chiftelute de vitel

Ingrediente Conopida cu sos si chiftelute de vitel:

  • 1 conopida mare
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 rosie mare
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingurita pasta de ardei
  • Sare
  • Piper
  • 2 linguri ulei
  • Apa fierbinte

Chiftelute:

  • 200 g carne tocata de vitel
  • Sare
  • Piper

Preparare Conopida cu sos si chiftelute de vitel:

  • Conopida se taie in buchetele, se spala, se lasa in apa cu sare cca. 30 minute.
  • Clatim apoi buchetelele si le fierbem cca. 5 minute.
  • Se strecoara si se lasa sa se raceasca cateva minute.
  • Uleiul se incinge intr-o tigaie mare, apoi se caleste in acesta ceapa tocata marunt 4-5 minute, apoi 2-3 minute usturoiul taiat in bucatele, amestecand continuu.
  • Se adauga rosia taiata in bucatele, pasta de ardei si pasta de tomate.
  • Adaugam buchetelele fierte de conopida si apa fierbinte, cat sa acopere buchetelele de conopida.
  • Amestecam usor ingredientele, le lasam sa fiarba cca. 5 minute, apoi adaugam chiftelutele de vitel (amestecam carnea de vitel tocata cu sare, piper si formam chiftelute).
  • Le lasam sa fiarba la foc mic cca. 10-15 minute, acoperite cu un capac, avand grija sa le amestecam din cand in cand.
  • Serviti Conopida cu sos si chiftelute de vitel calda, decorata cu patrunjel proaspat tocat.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.