Prajitura bicolora cu mac visine si crema de cacao

Prajitura bicolora cu mac visine si crema de cacao este un desert exceptional cu „de toate”: fructe, cacao, ciocolata, mac, rom. Blatul fraged cu mac impreuna cu visinele si crema de cacao, alcatuiesc un rasfat culinar.

Cana folosita: 250 ml.

Prajitura bicolora cu mac visine si crema de cacao

Ingrediente Prajitura bicolora cu mac visine si crema de cacao:

Blat:

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 2 1/2 cani faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 3/4 cana ulei
  • 3/4 cana smantana (grasime 12%)
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri seminte de mac
  • 100 ml rom
  • 500 g visine fara samburi (pot fi si din compot)

Crema de cacao:

  • 5 galbenusuri
  • 1 cana zahar
  • 250 g unt
  • 2 cani lapte
  • 2 linguri amidon
  • 4-5 linguri cacao
  • 100 ml rom

Decor:

  • Ciocolata rasa

Preparare Prajitura bicolora cu mac visine si crema de cacao:

Blat:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Adaugati zaharul treptat, mixati pana obtineti o bezea tare.
  • Incorporati galbenusurile de rand, folosind viteza mica a mixerului.
  • Turnati apoi uleiul, adaugati si smantana, iar in final incorporati treptat faina cernuta, amestecata cu praful de copt.
  • Aluatul obtinut se imparte in doua parti: 40% si 60%.
  • In partea mai mica de aluat (40%) se adauga cacaua.
  • In partea mai mare de aluat (60%) se incorporeaza semintele de mac.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×28 cm.
  • Turnati pe fundul tavii aluatul in care ati pus cacaua.
  • Peste aceasta turnati aluatul in care ati pus semintele de mac.
  • Aranjati uniform visinele scurse bine de suc in aluatul cu mac.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-45 minute, sau verificati cu scobitoarea.
  • Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.
  • Insiropati blatul cu rom, apoi intindeti peste acesta crema de cacao.

Crema de cacao:

  • 1/2 cana lapte se mixeaza intr-un catron cu galbenusele, amidonul si cacaua.
  • Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu zaharul.
  • Cand acesta incepe sa clocoteasca se adauga in el compozitia obtinuta anterior din galbenusuri.
  • Se amesteca energic, continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Se ia crema de pe foc si se asteapta sa se raceasca complet (puneti folie alimentara direct peste aceasta).
  • Mixati untul pana devine ca o spuma.
  • Adaugati apoi in acesta treptat crema de cacao obtinuta, dupa ce s-a racit complet.
  • In final se incorporeaza si romul.
  • Crema de cacao se va intinde peste blatul insiropat anterior cu rom.
  • Dati Prajitura bicolora cu mac visine si crema de cacao la frigider minim 8 ore.
  • Decorati-o cu ciocolata rasa.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon142

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.