Prajitura bicolora cu mac visine si crema de cacao
Prajitura bicolora cu mac visine si crema de cacao este un desert exceptional cu „de toate”: fructe, cacao, ciocolata, mac, rom. Blatul fraged cu mac impreuna cu visinele si crema de cacao, alcatuiesc un rasfat culinar.
Cana folosita: 250 ml.
Ingrediente Prajitura bicolora cu mac visine si crema de cacao:
Blat:
- 5 oua
- 1 cana zahar
- 2 1/2 cani faina
- 3 lingurite praf de copt
- 3/4 cana ulei
- 3/4 cana smantana (grasime 12%)
- 3 linguri cacao
- 5 linguri seminte de mac
- 100 ml rom
- 500 g visine fara samburi (pot fi si din compot)
Crema de cacao:
- 5 galbenusuri
- 1 cana zahar
- 250 g unt
- 2 cani lapte
- 2 linguri amidon
- 4-5 linguri cacao
- 100 ml rom
Decor:
- Ciocolata rasa
Preparare Prajitura bicolora cu mac visine si crema de cacao:
Blat:
- Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare.
- Adaugati zaharul treptat, mixati pana obtineti o bezea tare.
- Incorporati galbenusurile de rand, folosind viteza mica a mixerului.
- Turnati apoi uleiul, adaugati si smantana, iar in final incorporati treptat faina cernuta, amestecata cu praful de copt.
- Aluatul obtinut se imparte in doua parti: 40% si 60%.
- In partea mai mica de aluat (40%) se adauga cacaua.
- In partea mai mare de aluat (60%) se incorporeaza semintele de mac.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×28 cm.
- Turnati pe fundul tavii aluatul in care ati pus cacaua.
- Peste aceasta turnati aluatul in care ati pus semintele de mac.
- Aranjati uniform visinele scurse bine de suc in aluatul cu mac.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-45 minute, sau verificati cu scobitoarea.
- Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.
- Insiropati blatul cu rom, apoi intindeti peste acesta crema de cacao.
Crema de cacao:
- 1/2 cana lapte se mixeaza intr-un catron cu galbenusele, amidonul si cacaua.
- Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu zaharul.
- Cand acesta incepe sa clocoteasca se adauga in el compozitia obtinuta anterior din galbenusuri.
- Se amesteca energic, continuu pana cand crema se ingroasa.
- Se ia crema de pe foc si se asteapta sa se raceasca complet (puneti folie alimentara direct peste aceasta).
- Mixati untul pana devine ca o spuma.
- Adaugati apoi in acesta treptat crema de cacao obtinuta, dupa ce s-a racit complet.
- In final se incorporeaza si romul.
- Crema de cacao se va intinde peste blatul insiropat anterior cu rom.
- Dati Prajitura bicolora cu mac visine si crema de cacao la frigider minim 8 ore.
- Decorati-o cu ciocolata rasa.
Please follow and like us: