Negresa cu topping de cocos

Negresa cu topping de cocos are un blat umed, pufos si este extraordinar de gustoasa. Compozitia de cocos completeaza aroma perfecta a acestui desert minunat. Cana folosita = 250 ml.

Negresa cu topping de cocos

Ingrediente Negresa cu topping de cocos:

Negresa:

  • 170 grame ciocolata dark
  • 225 grame unt
  • 1 si 2/3 cana faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 4 oua + 2 galbenuse mari
  • 2 cani zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie

Topping de cocos:

  • 1 cana fulgi de cocos
  • 1/2 cana zahar
  • 1/4 cana lapte
  • 1-2 lingurite esenta de vanilie

Preparare Negresa cu topping de cocos:

Ngeresa:

  • Topiti ciocolata si untul pe bain-marie, luati apoi cratita de pe foc si lasati mixul de ciocolata sa se raceasca cca. 10  minute.
  • Intr-un castron  amestecati faina impreuna cu praful de copt si sarea.
  • Intr-un alt castron  mixati ouale, galbenusurile , zaharul si esenta de vanilie, pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Turnati mixul de ciocolata+unt racit cca. 10 minute, in castronul cu mixul de oua+zahar, amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Incorporati apoi in acesta mixul de faina+praf de copt.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×32 cm si turnati in aceasta compozitia de negresa obtinuta.
  • Dati tava in cuptorul preincazlit la 170 grade Celsius timp de cca. 40 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Scoateti tava din cuptor, turnati si intindeti uniform compozitia de cocos, si  lasati tava in cuptor inca cca. 7 minute.
  • Lasati Negresa cu topping de cocos sa se raceasca complet, apoi taiati-o in bucati.

Topping de cocos:

  • Amestecati toate ingredientele pentru topping-ul de cocos, apoi intindeti compozitia obtinuta uniform peste negresa coapta,  dati din nou tava la cuptor pentru inca cca. 7 minute.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *