Desert cu mere de post
Merele au un parfum deosebit si de aceea dau o aroma perfecta oricarei prajituri, inclusiv celor de post. Astazi va propun un Desert cu mere de post, ce se prepara foarte usor, din ingrediente pe care sigur le aveti in camara.
Ingrediente Desert cu mere de post:
- 600 ml apa
- 2 plicuri zahar vanilat
- 250 g zahar
- Sucul de la o jumatate de lamaie
- 1 kg mere
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 100 ml apa
- 250 g biscuiti Petit Beurre
Decor:
- Frisca/ Frisca vegetala
Preparare Desert cu mere de post:
- Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
- Intr-o cratita mare se pune apa (cei 600 ml), zaharul, zaharul vanilat si sucul de lamaie.
- Cand apa incepe sa fiarba se adauga in cratita merele rase.
- Lasati-le sa fiarba cca. 10 minute la foc mediu, amestecandu-le din cand in cand.
- Intre timp, aranjati jumatate din biscuiti intr-o tava de 20×30 cm.
- Praful de la budincile de vanilie se amesteca cu 100 ml apa, apoi compozitia rezultata se incorporeaza in cratita cu merele ce fierb ce cca. 10 minute.
- Se amesteca energic si se mai lasa pe foc pana cand compozitia de mere incepe sa se inchege (2-3 minute).
- Jumatate din compozitia de mere obtinuta se intinde peste biscuitii din tava.
- Se aseaza apoi restul de biscuiti, iar peste ei intindeti compozitia de mere ramasa.
- Lasati desertul sa se raceasca complet, apoi decorati cu frisca si dati-l la frigider cel putin 1-2 ore inainte de a-l taia si servi.