Desert cu gaufre si crema de vanilie

6 Shares

Savurosul Desert cu gaufre si crema de vanilie se prepara foarte usor si este extraordinar de fabulos. Puteti inlocui gemul de capsune cu gem de caise sau orice alt gem doriti, cu conditia sa fie usor fluid pentru a se putea intinde usor peste gaufre.

Desert cu gaufre si crema de vanilie

Ingrediente Desert cu gaufre si crema de vanilie:

  • 350 g gaufre (18 bucati)
  • 200 g gem de capsuni

Crema de vanilie:

  • 1 litru lapte
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 6 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 125 g unt
  • 250 g smantana (grasime 20%)

Decor:

  • Fulgi de cocos, nuca macinata sau biscuiti pisati.

Preparare Desert cu gaufre si crema de vanilie:

Crema de vanilie:

  • Continutul celor 3 plicuri de budinca vanilie se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si cca. 200 ml lapte.
  • Restul de lapte se pune la foc mic intr-o cratita antiaderenta.
  • Cand laptele clocoteste adaugati mixul obtinut anterior.
  • Amestecati energic pana cand crema se ingroasa.
  • Se ia cratita de pe foc si se adauga smantana.
  • Amestecati pana la omogenizare, apoi acoperiti crema cu o folie de plastic.
  • Mixati untul pana devine spuma.
  • Adaugati treptat in acesta crema de vanilie racita complet.
  • Mixati pana la omogenizare.

Asamblare Desert cu gaufre si crema de vanilie:

  • Asezati jumatate din gaufre (3×3) intr-o tava.
  • Peste acestea se intinde jumatate din gemul de capsuni.
  • Intindeti 1/2 din crema de vanilie.
  • Repetati straturile inca o data (gaufre – gem de capsuni – crema de vanilie).
  • Deasupra decorati cu fulgi de cocos, nuci macinate sau biscuiti pisati.
  • Dati tava la frigider cel putin 6 ore inainte de a taia si servi desertul cu gaufre.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.