Cornulete umplute cu crema de vanilie si cocos

Delicatele Cornulete umplute cu crema de vanilie si cocos sunt nemaipomenit de savuroasa. Aroma cocosului transforma un desert banal intr-un adevarat rasfat culinar.

cornulete umplute cu crema de vanilie si cocos

Ingrediente Cornulete umplute cu crema de vanilie si cocos:

Cornulete:

  • 250 g unt moale
  • 200 g iaurt
  • 200 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 600 g faina
  • 50 g fulgi de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Umplutura de vanilie si cocos:

  • 600 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 1 plic zahar vanilat

Preparare Cornulete umplute cu crema de vanilie si cocos:

Umplutura de vanilie si cocos:

  • Amestecati continutul plicurilor de la budinca de vanilie cu 150 ml lapte, pana la omogenizare.
  • Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul intr-o cratita antiaderenta.
  • Cand laptele incepe sa clocoteasca se adauga in el compozitia obtinuta anterior.
  • Se amesteca energic pana cand crema se ingroasa.
  • Se ia cratita de pe foc si se adauga fulgii de cocos, apoi se amesteca pana la omogenizare.
  • Crema de vanilie si cocos sa lasa se raceasca (se acopera cu o folie de plactic alimentara pusa direct peste aceasta).

Cornulete:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat.
  • Se adauga oul, iaurtul, fulgii de cocos si treptat, faina cernuta amestecata cu praful de copt.
  • Framantati aluatul obtinut pana obtineti o coca moale.
  • Aluatul obtinut se imparte in doua partie egale.
  • Din fiecare se formeaza cu sucitorul o foaie rotunda cu grosimea de cca. 3-4 mm si diametrul de cca. 30 cm.
  • Foile rotunde se impart fiecare in 16 triunghiuri cu ajutorul unui cutit de pizza.
  • In triunghiurile obtinute se pun cca. 2 lingurite din crema de vanilie si cocos obtinuta anterior.
  • Se ruleaza apoi aluatul fiecarui triunghi dispre baza spre varf, pentru a forma cornuletele, avand grija ca atunci cand rulati sa nu presati prea mult, deoarece crema ar putea iesi.
  • Cornuletele umplute cu crema de vanilie si cocos se aseaza intr-o tava de copt in care ati pus hartie de cuptor.
  • Se coc in cuptorul preincalzit la 190 grade celsius cca. 13-15 minute (sa fie usor rumenite).
  • Cornulete umplute cu crema de vanilie si cocos se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se presara peste acestea zahar pudra.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.