Prajitura cu blat cacao gem prune si crema mascarpone
Prajitura cu blat cacao gem prune si crema mascarpone este un adevarat deliciu culinar. Blatul umed combinat cu gemul de prune si crema mascarpone alcatuiesc un desert inedit.
Ingrediente Prajitura cu blat cacao gem prune si crema mascarpone:
Blat:
- 10 oua
- 125 g zahar alb
- 125 g zahar brun
- 2 lingurite praf de copt
- 100 g cacao
- 200 g faina
Crema de macarpone:
- 400 ml smantana pentru frisca rece
- 250 g mascarpone
- 4 linguri zahar pudra
Insiropare:
- 1 cana cafea tare
In plus:
- 1 borcan gem de prune
- Ciocolata rasa
- Migdale/nuci taiate marunt
Preparare Prajitura cu blat cacao gem prune si crema mascarpone:
- Mixati ouale pana isi dubleaza volumul.
- Adaugati apoi zaharul alb si cel brun, mixati pana obtineti o crema omogena (4-5 minute).
- Intr-un alt castron amestecati ingredientele uscate: faina, praful de copt, cacaua.
- Incorporati treptat amestecul de ingrediente uscate in compozitia de oua si zahar, cu ajutorul unei spatule.
- Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 32×40 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius timp de cca. 25-30 minute, sau verificati cu scobitoarea.
- Dupa ce se raceste complet, blatul se imparte in 3 parti egale.
Crema de mascarpone:
- Mixati smantana pentru frisca rece pana cand obtineti o frisca consistenta.
- Adaugati alternativ o lingura zahar pudra, o lingura mascarpone, amestecand la viteza mica a mixerului pana la omogenizare.
- Din crema obtinuta se opresc 5 linguri pentru decorare.
Asamblare Prajitura cu blat cacao gem prune si crema mascarpone:
- Blatul de cacao racit complet se imparte in 3 parti.
- Asezati unul din blaturile obtinute pe un platou de prajituri.
- Insiropati-l cu 1/2 din cafea.
- Peste acesta intindeti jumatate din borcanul de gem de prune.
- Deasupra intindeti 1/2 din crema de mascarpone ramasa dupa ce ati scos cele 5 linguri.
- Repetati inca o data (blat cacao – insiropare cu 1/2 din cafea – gem de prune – 1/2 crema mascarpone).
- Peste ultimul strat de mascarpone se aseaza cel de-al treilea blat.
- Acesta se unge cu cele 5 linguri de mascarpone oprite anterior.
- Deasupra se decoreaza cu ciocolata rasa, migdale/nuci taiate marunt.
- Prajitura cu blat cacao gem prune si crema mascarpone se da la frigider minim 6 ore inainte de a o taia si servi.