Turta dulce cu gem de prune

Turta dulce cu gem de prune este desertul perfect pentru sarbatorile de iarna ce tocmai debuteaza incepand cu Mos Nicolae. Gemul de prune ii da aroma perfecta acestui desert exceptional.

Turta dulce cu gem de prune

Ingrediente Turta dulce cu gem de prune:

  • 500 g miere
  • 1 cana zahar
  • 250 g unt
  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 3 lingurite bicarbonat
  • 1/2 cana lapte
  • 1 praf de sare
  • 2-3 lingurite condimente pt. turta dulce

Umplutura:

  • Gem de prune
  • Stafide
  • Nuci

Glazura de zahar:

  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 3 linguri apa

Preparare Turta dulce cu gem de prune:

  • Mierea, zaharul si untul se pun intr-o craticioara la foc mic, si se lasa pe foc pana cand ingredientele incep sa fiarba.
  • Se ia apoi cratita de pe foc si se asteapta ca ingredientele sa se raceasca.
  • In compozitia racita se adauga faina, ouale, bicarbonatul dizolvat in lapte, sarea si condimentele pentru turta dulce.
  • Framantati aluatul obtinut cca. 5-7 minute, apoi acoperiti-l cu un prosop de bucatarie si lasati-l la frigider 4-5 ore (aluatul iese gros si dens).
  • Coca obtinuta se imparte in 3 parti egale din care se intind 3 foi de cca. 0.5 cm grosime fiecare, si de dimensiunile tavii de copt 32×35 (dupa ce a stat la rece).
  • Fiecare foaie se coace separat, in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 15-20 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati foile de turta dulce obtinute sa se raceasca complet.
  • Se umplu cu gem de prune in care puteti adauga stafide si/sau nuci.
  • Turta dulce cu gem de prune se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la frigider cca. 1-2 zile pentru a se inmuia.
  • Deasupra decorati cu glazura de zahar: amestecati zaharul cu sucul de lamaie si apa pana obtineti o compozitie cremoasa si densa.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.