Prajitura cu crema de unt si umplutura de mere

Prajitura cu crema de unt si umplutura de mere este eleganta, savuroasa si se prepara usor. Blatul fin de cacao merge de minune cu crema de unt si umplutura de mere.

Prajitura cu crema de unt si umplutura de mere

Ingrediente Prajitura cu crema de unt si umplutura de mere:

Blat:

  • 8 oua
  • 1 cana zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 praf de sare

Umplutura de mere:

  • 1 1/2 kg mere
  • 1 lingura unt
  • 2 plicuri gelatina
  • 1/2 cana suc de lamaie/ portocala

Crema de unt:

  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1/2 cana zahar
  • 250 g unt

Preparare Prajitura cu crema de unt si umplutura de mere:

Blat:

  • Mixati albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.
  • Adauga zaharul treptat, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Adaugati in compozitie galbenusurile pe rand, amestecand usor cu o spatula.
  • In final incorporati faina amestecata cu cacaua si praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 23×32 cm in care se pune hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de cca. 25-30 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua pe lungime, obtinandu-se astfel doua blaturi.

Umplutura de mere:

  • Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Gelatina se pune la inmuiat in sucul de lamaie/portocala cca. 10 minute (cat timp calim merele).
  • Merele rase se calesc in unt intr-o craticioara la foc mediu timp de cca. 10 minute, amestecand continuu.
  • Se ia cratita de pe foc si se adauga gelatina inmuiata in compozitia fierbinte de mere.
  • Se amesteca energic pana la omogenizare.
  • Se lasa sa se raceasca.

Crema de unt:

  • Amestecati 1/2 cana lapte cu galbenusurile, faina si amidonul pana cond obtineti o compozitie omogena.
  • Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul.
  • Cand acesta incepe sa fiarba se adauga in el compozitia obtinuta anterior din lapte-galbenusuri-faina-amidon.
  • Se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Se lasa sa se raceasca complet.
  • Untul moale se mixeaza pana cand devine ca o crema, se adauga apoi treptat in acesta crema de lapte+galbenusuri obtinuta.

Asamblare Prajitura cu crema de unt si umplutura de mere:

  • Asezati unul din blaturile obtinute pe un platou de prajituri.
  • Peste acesta intindeti umplutura de mere, imediat dupa ce gelatina incepe sa se inchege si sa devine regida, cat s-o puteti intinde (puteti s-o lasati la congelator cca. 15-20 minute, sau la frigider minim 40 minute).
  • Peste umplutura de mere se intinde crema de unt si galbenusuri.
  • In final se aseaza al doilea blat al prajiturii.
  • Deasupra puteti s-o decorati cu ciocolata topita pe bain-marie.
  • Se lasa la frigider minim 6 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *