Bilute din cozonac

Delicatele Bilute din cozonac sunt ideal de preparat atunci cand nu stiti ce sa faceti cu resturile de cozonac/chec ori din blaturi ce nu v-au iesit. Nu se pune zahar in compozitia lor deoarece este suficient de la resturile folosite si de la gemul de prune.

Bilute din cozonac

Ingrediente Bilute din cozonac:

  • 400 g cozonac/chec uscat
  • 1/2 cana lapte
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem de prune
  • 2-3 linguri unt
  • 1-2 lingurite cafea instant

Decor:

  • Migdale/ nuci tocate
  • Fulgi de cocos

Preparare Bilute din cozonac:

  • Se taie marunt cozonacul, apoi se pune in bolul robotului de bucatarie si se mixeaza pana cand devine ca un pesmet.
  • Faceti siropul: puneti la fiert intr-o cratita laptele impreuna untul, cacaua si cafeaua instant, si lasati-le sa fiarba 2-3 minute amestecand continuu.
  • Lasati siropul obtinut sa se raceasca complet, apoi turnati-l peste pesmetul obtinut din cozonac.
  • Se adauga si gemul de prune, se omogenizeaza bine, iar compozitia rezultata se lasa la frigider minim 2 ore pana cand aromele se intrepatrund si amestecul se intareste (puteti adauga in compozitie si migdale/nuci/fulgi de cocos).
  • Dupa aceea se modeleaza bilute din compozitia rece si se dau prin migdale/nuci tocate sau fulgi de cocos.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.