Prajitura cu foi si crema caramel cu ciocolata

Prajitura cu foi si crema caramel cu ciocolata este un desert grozav pe care trebuie sa-l incercati. La crema clasica de caramel am adaugat  ciocolata pentru un gust si mai fabulos.

Prajitura cu foi si crema caramel cu ciocolata

Ingrediente Prajitura cu foi si crema caramel cu ciocolata:

Foi:

  • 500 g faina
  • 100 g untura/unt moale
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita amoniac

Crema caramel cu ciocolata:

  • 250 g zahar
  • 500 ml apa
  • 100 g faina
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • 65 g ciocolata neagra

Glazura:

100 g ciocolata cu lapte
3 linguri lapte

Preparare Prajitura cu foi si crema caramel cu ciocolata:

Foi:

  • Intr-un castron se pun faina si zaharul, se amesteca.
  • Se adauga untura/untul moale, ouale si amoniacul stins in laptele caldut.
  • Se amesteca, apoi se aseaza pe masa de lucru si se framanta pana la omogenizare.
  • Aluatul obtinut se imparte in 4 parti egale.
  • Se intinde din fiecare cate o foaie de dimensiunea tavii de copt 23×32 cm.
  • Foile se coc separat pe dosul tavii de copt pe care presaram putina faina, timp de 6-8 minute, in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius.
  • Dupa ce s-au copt, foile se lasa sa se raceasca complet.

Crema:

  • Se caramelizeaza 150 g zahar.
  • Se stinge cu 500 ml apa si se lasa pe foc pana cand se dizolva caramelul obtinut.
  • Restul de zahar se combina cu 100 g faina, se adauga apoi laptele treptat, se amesteca usor avand grija sa nu se formeze cocoloase.
  • In momentul in care s-a topit caramelul se toarna peste acesta compozitia obtinuta anterior din lapte, amestecand continuu cu un tel.
  • Se adauga ciocolata rupta in bucatele, si se lasa la foc mediu pana cand crema se ingroasa, amestecand continuu.
  • Stingeti apoi focul, adaugati untul, amestecati pana la omogenizare, si lasati sa se raceasca complet crema obtinuta.

Asamblare Prajitura cu foi si crema caramel cu ciocolata:

  • Pe un platou de prajituri se aseaza una din foile obtinute.
  • Se unge cu 1/3 din crema caramel cu ciocolata obtinuta.
  • Se repeta procedeul cu urmatoarele 2 doua foi si restul de crema.
  • Se aseaza apoi ultima foaie peste care se intinde glazura de ciocolata.

Glazura de ciocolata:

  • Intr-o craticioara se topeste ciocolata rupta in bucatele impreuna cu cele 3 linguri de lapte.
  • Se toarna peste ultima foaie de prajitura, se intinde usor pe toata suprafata acesteia cu ajutorul unei linguri.
  • Prajitura cu foi si crema caramel cu ciocolata se da la frigider minim 8 ore, apoi se poate taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.