Chiftelute cu branza si dovlecel

Savuroasele Chiftelute cu branza si dovlecel sunt perfecte pentru o cina consistenta si usor de facut, sau ca si aperitiv la o masa festiva. Puteti folosi orice branza care se poate da pe razatoare, iar in loc de dovlecel puteti folosi zuchini.

Chiftelute cu branza si dovlecel

Ingrediente Chiftelute cu branza si dovlecel:

  • 1 dovlecel
  • 2 oua
  • 250 g branza rasa pe razatoarea cu ochiuri mici (telemea, cascaval, cascaval afumat, emmental, etc. sau o combinatie din aceste branzeturi)
  • 6 linguri fulgi de ovaz
  • Sare
  • Piper
  • Ulei pt. prajit

Preparare Chiftelute cu branza si dovlecel:

  • Dovlecelul se spala, se da pe razatoarea cu ochiuri mici, se sareaza si se lasa sa stea o ora.
  • Dupa aceea se stoarce bine de sucul format, se adauga ouale batute, branza rasa, fulgii de ovaz, piperul.
  • Se amesteca bine ingredientele pana la omogenizare, apoi din compozitia obtinuta se formeaza bile mici care se vor da prin pesmet.
  • Puneti ulei suficient in tigaie, incingeti-l bine si prajiti chiftelutele cu branza si dovlecel pe ambele parti pana sunt facute.
  • Se aseaza apoi intr-o farfurie pe care pus hartie prosop, pentru a mai absorbi din grasime.
  • Chiftelutele cu branza si dovlecel se servesc calde alaturi de cartofi, salata, orez, etc.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.