Prajitura cu prune si mac

Prajitura cu prune si mac este un desert umed, delicat, usor de preparat. Prunele combinate cu semintele de mac se potrivesc surprinzator, alcatuind o prajitura excelenta de toamna.

Prajitura cu prune si mac

Ingrediente Prajitura cu prune si mac:

  • 250 unt la temperatura camerei
  • 5 oua mari
  • 2 1/4 cani faina
  • 3/4 cana zahar
  • 1 plic zaahr vanilat
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 linguri lapte
  • 300 g prune
  • 3 linguri seminte de mac

Glazura (optional):

  • 1/3 cana zahar pudra
  • Apa fiarta

Preparare Prajitura cu prune si mac:

  • Mixati untul cu zaharul si zaharul vanilat.
  • Se adauga ouale, unul cate unul, apoi incorporam laptele.
  • Faina se amesteca cu praful de copt si semintele de mac, apoi se incorporeaza cu ajutorul unei spatule in restul compozitiei de unt-oua-zahar-lapte.
  • Se amesteca usor, pana se obtine un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×32 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta, nivelati.
  • Prunele se spala, se sterg bine de apa, apoi se taie pe jumatate si li se scot samburii.
  • Asezati jumatatile de pruna din loc in loc in aluatul pus in tava.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 40 minute, sau verificati cu scobitoarea.

Glazura:

  • Mixati zaharul pudra cu cca. 150 – 200 ml apa fiarta pana obtineti o pasta omogena.
  • Se stropeste din loc in loc cu aceasta prajitura cu prune si mac.
  • Prajitura cu prune si mac se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.