Prajitura cu blat de nuci crema de vanilie si glazura de ciocolata

151 Shares

Prajitura cu blat de nuci crema de vanilie si glazura de ciocolata se prepara foarte usor din cateva ingrediente, pe care sigur le aveti in camara.

 Prajitura cu blat de nuci crema de vanilie si glazura de ciocolata
Ingrediente Prajitura cu blat de nuci crema de vanilie si glazura de ciocolata:

Blat de nuci:

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 50 g nuci taiate in bucati
  • 160 g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de vanilie:

  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • 275 ml lapte
  • 150 g unt moale
  • 120 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat

Alte ingrediente:

  • 4-5 linguri Gem de prune

Glazura de ciocolata:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 lingura ulei

Preparare Prajitura cu blat de nuci crema de vanilie si glazura de ciocolata:

Blat de nuci:

  • Bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare.
  • Adaugati jumate din cantitatea de zahar treptat, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Galbenusurile se amesteca intr-un alt castron cu restul de zahar, mierea, nucile taiate in bucati.
  • Se incorporeaza apoi faina amestecata cu praful de copt, cernute, si albusurile batute, cu ajutorul unei spatule.
  • Se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Se pune hartie de copt intr-o tava de 20×28 cm, se toarna compozitia de blat obtinuta si se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, sau verificati cu scobitoarea.

Crema de vanilie:

  • Galbenusele se amesteca cu faina si 275 ml lapte intr-o cratita antiaderenta la foc mic, pana cand obtineti o compozitie de consistenta unei creme (compozitia se ingroasa).
  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza treptat crema obtinuta pe foc in aceasta compozitie, dupa ce s-a racit complet.

Asamblare Prajitura cu blat de nuci crema de vanilie si glazura de ciocolata:

  • Blatul obtinut se taie in doua parti egale dupa ce s-a racit complet.
  • Pe unul din blaturi intindem gemul de prune, apoi crema de vanilie obtinuta.
  • Deasupra se aseaza cel de-al doilea blat, pe care turnam si intindem uniform glazura de ciocolata.

Glazura de ciocolata:

  • Ciocolata se topeste pe bain-marie impreuna cu uleiul, apoi se toarna peste cel de-al doilea blat al prajiturii.
  • Dupa ce se raceste complet glazura, Prajitura cu blat de nuci crema de vanilie si glazura de ciocolata se da la frigider cel putin 8 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.