Prajitura cu blat de cacao si crema de dovleac

Prajitura cu blat de cacao si crema de dovleac este un desert de sezon foarte savuros. Blaturile de cacao combinate cu crema de dovleac alcatuiesc un desert exceptional.

Prajitura cu blat de cacao si crema de dovleac

Ingrediente Prajitura cu blat de cacao si crema de dovleac:

Blaturi de cacao:

Ne trebuie 3 blaturi de cacao, deci de 3 ori ingredientele de mai jos pentru blat:

Ingrediente pt. un blat de cacao:

  • 4 oua
  • 1/2 cana faina
  • 1/2 cana zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura ulei

Crema de dovleac:

  • 750 g piure de dovleac
  • 900 ml lapte
  • 9 linguri zahar
  • 3 plicuri budinca vanilie
  • 2 plicuri gelatina (20 g)

Piure de dovleac:

  • 1 dovleac marime medie (2-3 kg)

Crema de unt pentru ornat:

  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri piure de dovleac

Decor:

  • Zahar pudra

Preparare Prajitura cu blat de cacao si crema de dovleac:

Piure de dovleac:

  • Taiati dovleacul pe sfert, scoateti semintele cu ajutorul unei linguri.
  • Miezul dovleacului se taie in cuburi si se aseza pe o tava de copt mare, in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 40-60 minute (depinde de marimea cuburilor si de cuptor) sau pana cand furculita intra cu usurinta in bucatelele de dovleac.
  • Puteti sa acoperiti bucatile cu o folie de aluminiu pe timpul coacerii.
  • Lasati bucatile coapte sa se raceasca complet, apoi puneti miezul copt intr-un blender si mixati-l pana devine ca un piure (rezulta in jur de 1 – 1.5 kg de piure de dovleac).

Blaturile de cacao:

  • Bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare.
  • Adaugati apoi zaharul si mixati pana obtineti o bezea tare.
  • Se adauga galbenusurile pe rand, apoi faina amestecata cu cacaua si praful de copt, pe care le cerneti.
  • Se amesteca usor cu ajutorul unei spatule pana se obtine un aluat omogen.
  • In final se incorporeaza uleiul.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×28 cm.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade ceslisu timp de 25 minute.
  • Scoateti blatul obtinut, lasati-l sa se raceasca complet.
  • Se procedeaza la fel si cu celelalte doua blaturi.

Crema de dovleac:

  • Gelatina se dizolva in 1/2 cana apa.
  • 750 ml lapte se pun intr-o cratita impreuna cu cele 750 g piure de dovleac si zaharul.
  • In restul de lapte, 150 ml, se dizolva praful de la budincile de vanilie.
  • Cand compozitia de lapte+piure de dovleac+zahar fierbe se adauga in aceasta compozitia de lapte+budinci de vanilie.
  • Se amesteca continuu pana cand crema de ingroasa.
  • Se ia de pe foc si se adauga gelatina dizolvata.
  • Se mixeaza energic pana la omogenizare, se lasa sa se raceasca complet, apoi se da la frigider 1-2 ore pentru a se inchega gelatina.

Asamblare Prajitura cu blat de cacao si crema de dovleac:

  • Asezati unul din blaturile de cacao pe un platou de prajituri.
  • Peste acesta se intinde ½ din crema de dovleac obtinuta (dupa ce a stat 1-2 la frigider).
  • Se aseaza cel de-al doilea blat de cacao.
  • Peste acesta se intinde restul de crema de dovleac.
  • Se acopera cu cel de-al treilea blat de cacao.
  • Se da prajitura la frigider 3-4 ore.

Crema de unt pentru decorare:

  • Mixati untul moale cu zaharul pudra si esenta de vanilie cateva minute, pana obtineti o crema omogena.
  • Se adauga apoi cele 2 linguri de piure de dovleac si se mai mixeaza cateva secunde pana la omogenizare.
  • Scoateti Prajitura cu blat de cacao si crema de dovleac din frigider (dupa ce a stat 3-4 ore), presarati peste aceasta zahar pudra, apoi decorati-o cu crema de unt si dovleac obtinuta anterior, cu ajutorului unui pos.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.