Placinta cu mere si glazura de ciocolata
Placinta cu mere si glazura de ciocolata este un adevarat deliciu ! Foile fragede umplute cu mere si decorate glazura, alcatuiesc un desert grozav.
Ingrediente Placinta cu mere si glazura de ciocolata:
Foi:
- 600 g faina
- 250 g margarina
- 4 oua
- 150 g smantana 20%
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
Umplutura de mere:
- 1 kg mere
- 100 g zahar
- 50 g unt
- 1 lingurita scortisoara
Glazura de ciocolata:
- 5 linguri zahar pudra
- 50 g unt
- 3 linguri cacao
- 3 linguri apa
Preparare Placinta cu mere si glazura de ciocolata:
Foi:
- Din ingredientele de foi framantati un aluat omogen.
- Impartiti coca in doua parti egale si intindeti din fiecare cate o foaie de marimea tavii de copt: 23×32 cm.
Umplutura de mere:
- Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
- Puneti merele rase intr-o cratita impreuna cu zaharul, untul si scortisoara, la foc mediu.
- Amestecati ingredientele 12-15 minute, sau pana cand merele se inmoaie si restul ingredientelor se topesc.
Asamblare Placinta cu mere si glazura de ciocolata:
- Asezati una din foile de aluat in tava de copt.
- Peste aceasta puneti umplutura de mere, dupa ce s-a racit putin.
- Deasupra se aseaza cu grija cea de-a doua foaie.
- Se da placinta in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 40-50 minute.
Glazura:
- Topiti ingredientele de glazura pe bain-marie.
- Dupa ce se raceste putin, se toarna deasupra placintei coapte.
- Se lasa sa se raceasca complet, apoi se da la frigider minim 3 ore, dupa care se poate taia in bucati.