Placinta cu mere si glazura de ciocolata

Placinta cu mere si glazura de ciocolata este un adevarat deliciu ! Foile fragede umplute cu mere si decorate glazura, alcatuiesc un desert grozav.

Placinta cu mere si glazura de ciocolata

Ingrediente Placinta cu mere si glazura de ciocolata:

Foi:

  • 600 g faina
  • 250 g margarina
  • 4 oua
  • 150 g smantana 20%
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Umplutura de mere:

  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara

Glazura de ciocolata:

  • 5 linguri zahar pudra
  • 50 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri apa

Preparare Placinta cu mere si glazura de ciocolata:

Foi:

  • Din ingredientele de foi framantati un aluat omogen.
  • Impartiti coca in doua parti egale si intindeti din fiecare cate o foaie de marimea tavii de copt: 23×32 cm.

Umplutura de mere:

  • Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Puneti merele rase intr-o cratita impreuna cu zaharul, untul si scortisoara, la foc mediu.
  • Amestecati ingredientele 12-15 minute, sau pana cand merele se inmoaie si restul ingredientelor se topesc.

Asamblare Placinta cu mere si glazura de ciocolata:

  • Asezati una din foile de aluat in tava de copt.
  • Peste aceasta puneti umplutura de mere, dupa ce s-a racit putin.
  • Deasupra se aseaza cu grija cea de-a doua foaie.
  • Se da placinta in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 40-50 minute.

Glazura:

  • Topiti ingredientele de glazura pe bain-marie.
  • Dupa ce se raceste putin, se toarna deasupra placintei coapte.
  • Se lasa sa se raceasca complet, apoi se da la frigider minim 3 ore, dupa care se poate taia in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.