Napolitane cu cacao

Delicioasele Napolitane cu cacao sunt desertul rapid, ideal atunci cand doriti ceva dulce, ce se prepara foarte usor.

Napolitane cu cacao

Ingrediente Napolitane cu cacao :

  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 oua
  • 4 linguri smantana 12%
  • 2 1/2 foi de napolitane (cele 2 foi intregi se taie la jumatate, astfel incat se vor obtine 5 foi de napolitana de aceeasi dimensiune)

Preparare Napolitane cu cacao :

  • Puneti untul sa se topeasca intr-o craticioara la foc mic impreuna cu zaharul si cacaua.
  • Lasati ingredientele sa fiarba pana cand se topeste zaharul.
  • Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca cateva minute.
  • Ouale se mixeaza cu smantana, apoi se adauga in compozitia de unt+zahar+cacao, usor racita.
  • Se amesteca usor ingredientele si se mai pun la foc mic pana cand compozitia se ingroasa, amestecand continuu cu un tel.
  • Lasati crema obtinuta sa se raceasca complet, apoi umpleti foile cu aceasta (ultimul strat va fi de foaie de napolitana).
  • Acoperiti desertul cu servet de bucatarie si asezati deasupra acestuia ceva greu (ex. un fund de lemn mare).
  • Napolitana cu cacao se lasa la frigider cel putin 12 ore pentru a se inmuia, apoi se taie in patrate sau romburi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.