Muschi de porc la cuptor cu cartofi si dovleac

Un pranz colorat, satios, perfect de toamna, il obtineti preparand deliciosul Muschi de porc la cuptor cu cartofi si dovleac. Carnea frageda alaturi de legumele savuroase, alcatuiesc o mancare foarte gustoasa.Muschi-de-porc-la-cuptor-cu-cartofi-si-dovleac

Ingrediente Muschi de porc la cuptor cu cartofi si dovleac:

  • 1 muschi de porc
  • 500 g cartofi
  • Miezul de la 1/2 dovleac marime medie
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mare
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 5 catei de usturoi pisati
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 50 g unt
  • Sare
  • Piper

Preparare Muschi de porc la cuptor cu cartofi si dovleac:

  • Curatati muschiul de porc de grasime si pieliti.
  • Presarati sare si piper pe intreaga suprafata a muschiului de porc, lasati muschiul sa stea cu condimentele intr-un loc racoros cca. o ora, pana se coc legumele in marinada.

Marinada:

  • Intr-un castron amestecati uleiul  cu sucul de lamaie, usturoiul pisat si cimbrul.
  • Curatati cartofii de coaja, taiati-i cuburi.
  • Miezul de dovleac se taie tot cuburi, ceapa se taie julien, iar morcovii curatati de coaja, se taie rondele.
  • Puneti legumele in sosul obtinut anterior, amestecati bine ingredientele, apoi transferati-le intr-o tava de cuptor.
  • Dati legumele in cuptorul incins la 190 grade celsius cca. 1 ora (le scoateti din cuptor la fiecare 20 minute si le amestecati pentru a se coace uniform).
  • La sfarsitul coacerii legumelor in cuptor, incingeti putin ulei intr-o tigaie si prajiti muschiul de porc cca. 2 minute pe fiecare parte, apoi puneti-l in tava in care s-au copt legumele.
  • Deasupra acestuia puneti untul taiat in felii, iar peste legume adaugati rosia taiata in felii.
  • Dati tava din nou la cuptor pentru cca. 30-40 minute sau pana cand muschiul de porc este copt (la jumatatea timpului intoarceti muschiul).
  • Dupa ce scoateti tava din cuptor, asteptati cca. 10 minute sa se raceasca, apoi taiati muschiul in felii de cca. 1 cm.
  • Serviti muschiul de porc cald alaturi de legume.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.