Muschi de porc la cuptor cu cartofi si dovleac

5 Shares

Un pranz colorat, satios, perfect de toamna, il obtineti preparand deliciosul Muschi de porc la cuptor cu cartofi si dovleac. Carnea frageda alaturi de legumele savuroase, alcatuiesc o mancare foarte gustoasa.Muschi-de-porc-la-cuptor-cu-cartofi-si-dovleac

Ingrediente Muschi de porc la cuptor cu cartofi si dovleac:

  • 1 muschi de porc
  • 500 g cartofi
  • Miezul de la 1/2 dovleac marime medie
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mare
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 5 catei de usturoi pisati
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 50 g unt
  • Sare
  • Piper

Preparare Muschi de porc la cuptor cu cartofi si dovleac:

  • Curatati muschiul de porc de grasime si pieliti.
  • Presarati sare si piper pe intreaga suprafata a muschiului de porc, lasati muschiul sa stea cu condimentele intr-un loc racoros cca. o ora, pana se coc legumele in marinada.

Marinada:

  • Intr-un castron amestecati uleiul  cu sucul de lamaie, usturoiul pisat si cimbrul.
  • Curatati cartofii de coaja, taiati-i cuburi.
  • Miezul de dovleac se taie tot cuburi, ceapa se taie julien, iar morcovii curatati de coaja, se taie rondele.
  • Puneti legumele in sosul obtinut anterior, amestecati bine ingredientele, apoi transferati-le intr-o tava de cuptor.
  • Dati legumele in cuptorul incins la 190 grade celsius cca. 1 ora (le scoateti din cuptor la fiecare 20 minute si le amestecati pentru a se coace uniform).
  • La sfarsitul coacerii legumelor in cuptor, incingeti putin ulei intr-o tigaie si prajiti muschiul de porc cca. 2 minute pe fiecare parte, apoi puneti-l in tava in care s-au copt legumele.
  • Deasupra acestuia puneti untul taiat in felii, iar peste legume adaugati rosia taiata in felii.
  • Dati tava din nou la cuptor pentru cca. 30-40 minute sau pana cand muschiul de porc este copt (la jumatatea timpului intoarceti muschiul).
  • Dupa ce scoateti tava din cuptor, asteptati cca. 10 minute sa se raceasca, apoi taiati muschiul in felii de cca. 1 cm.
  • Serviti muschiul de porc cald alaturi de legume.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.